21. kolo
26.01.2014 15:00 CET
3 : 1
(3:1)

Reportáž

Livorno porazilo Sassuolo, Di Francesco uvažuje o odchodu

Dnešní utkání proti Livornu by mohlo být tím posledním, které trenér Eusebio Di Francesco ve stávající funkci zažije. Po nepovedeném výkonu s Livornem totiž uvažuje o odchodu. Není divu, jeho hráčům se nedaří a ani dnes si body nepřipsali.

V rozhovoru pro stanici Sky Sport Italia se generální ředitel Sassuola Nereo Bonato rozhořčeně ventiloval následovně: "V tomto těžkém období se musíme semknout a na chvíli se zastavit. Potřebujeme nějaký čas k tomu, abychom se dohodli, co budeme dělat dál. Chceme pro klub to nejlepší, takže v následujících hodinách se setkáme s trenérským týmem a situaci si vyjasníme. Naše rozhodnutí ale nebude založeno na emocích, měli bychom rozhodovat s čistou hlavou," dodává Bonato.

Sassuolo si za svůj dnešní výkon body rozhodně nezasloužilo. Už po pěti minutách totiž prohrávalo. Domácí tým mohl jásat po skvělém centru Benassiho, který v úvodní branku proměnil záložník Leandro Greco. Livorno se mohlo radovat zaslouženě, protože do té doby jasně dominovalo.

Nebyla to ale jediná studená sprcha pro Sassuolo, neboť o pouhých pět minut se síť Pegolem napnula opět. Rychlý protiútok Livorna po straně táhl Ibrahima Mbaye, který na malém vápně našel střelce Paulinha a největší hvězda domácích po efektivní kličce navýšila skóre již o dvě branky!

Paulinho si moc přál přidat do svých zápisů další gól, ale po čtvrthodině hry nevyužil nabízenou příležitost a téměř tváří v tvář Pegolovi žalostně selhal. Neuběhla ani půlhodina hry, když byl debakl Sassuola dokonán. Mbaye totiž našel volného Marca Benassiho a mladý záložník střelou do rohu brány vstřelil dnešní třetí gól svého celku - 3:0.

Ani v této situaci se ale druhý nováček nevzdal a spolehl se opět na schopnosti mladíka Berardiho. Ten jeho víru nezklamal a po faulu Bardiho ve vápně se postavil k exekuci pokutového kopu. Berardi se krátce rozběhl a přesně umístěnou střelou k tyči dal Sassuolu naději. Dvanáctý gól v šestnácti zápasech je pro nadějného mladíka velkým zadostiučiněním.

Nutno ale dodat, že druhá půle se jevila o mnoho méně atraktivní. Sassuolo nemělo schopnosti na otočení zápasu, Livornu rozdíl dvou branek v pohodě stačil. Domácím se navíc dařilo kombinovat dost daleko od Bardiho brány a Sassuolo jeho rozehrávku nijak výrazně nenapadalo. Gólové parametry neměla ani šance střídajícího Alfreda Duncana. Ten si vše vynahradil o pár minut později, když výtečně zakončoval centr ze strany. Pegolo se ale nenechal překvapit a ránu vytáhl mimo tři tyče.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele