10. kolo
30.10.2013 20:45 CET
3 : 3
(2:2)

Reportáž

Livorno sehrálo s Turínem zápas kola!

Na stadionu Armanda Picchiho v Livornu byl dnes k vidění zprvu možná nezajímavý duel s neúspěšným Turínem. Nakonec však můžeme konstatovat, že utkání snese velmi přísná fotbalová měřítka. Padlo v něm totiž šest branek, což rapidně vylepšilo statistiky desátého kola.

Před zápasem možná jen málokdo dával oběma týmům šanci na tři branky; atraktivní duely se hrály ve Florencii či Miláně. Přesto se diváci v Livornu jistě nenudili. Přispěly k tomu oba týmy, které si nakonec body dělí. Průběh zápasu vypadá ve zkratce velmi jednoduše - Turín se dostal do rychlého vedení, o které brzy přišel. Granatu opět spasil až závěr zápasu, v němž se trefil Alessio Cerci.

Už po čtyřech minutách se skóre měnilo poprvé, když se do zakončení dostal ve formě hrající mladík Ciro Immobile. Jeho ránu nestačil brankář Francesco Bardi vyrazit a útočník Turína mohl slavit čtvrtou letošní branku v devíti utkáních! Turínu to ale nebylo dost a kulo železo, dokud bylo žhavé. Postaral se o to především forvard Alessio Cerci, jehož přesný centr se snesl na hlavičku naskakujícího Kamila Glika. Polský obránce již tři minuty po prvním gólu zvýšil vedení svého týmu na rozdíl branek dvou.

Livorno muselo nejprve sebrat fyzické i psychické síly k útoku a teprve poté se Andrea Coda mohl opřít do míče. Jeho dráhu ještě pozměnil Innocent Emeghara, ale Daniela Padelliho nepřekonal. Jeho pozornost si vyžádal také pokus Paulinha, který se pokoušel zkorigovat výsledek. Napoprvé se mu nevedlo, ale brazilský útočník se teprve zastřeloval. Branku mohl oslavit až po pětadvaceti minutách, kdy centr Schiattarelly doklepl do prázdné brány!

Po půlhodině hry utkání dostalo nový ráz, když se střelou z hranice šestnáctky prosadil Leandro Greco. Bývalý záložník AS Řím nebyl atakován žádným soupeřem, čehož dokonale využil - 2:2.

První půli uzavřela akce Alessia Cerciho, který se pokoušel zakončit rohový kop přímou střelou. Bardi byl ale dobře připraven a míč vyrazil mimo tři tyče. Až do šedesáté minuty se obraz hry opět proměnil a oba týmy sbíraly sílu na závěrečný protiútok. Hledištěm to jen zašumělo poté, co nepříjemnou ránu Innocenta Emeghary vytahoval Padelli z brankové čáry. Ani ten ale nestačil na skvělou střelu Emersona, který napřáhl snad ze třiceti metrů a poslal domácí Livorno do vedení!

Poté se šance střídaly na obou stranách - nejprve ideálně nezakončil Emeghara, dokonce tyč trefil Danilo D'Ambrosio. Dvacet minut před koncem se ke slovu opět dostal Ciro Immobile, mladý útočník ale mířil jen těsně vedle. Přesto mohl Turín slavit, neboť Leandro Rinaudo zahrál v pokutovém území rukou a sudí Valeri pískl penaltu. K ní se postavil Alessio Cerci a postaral se o zajímavé vyústění nečekaného thrilleru.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele