14. kolo
02.12.2013 19:00 CET
4 : 3
(3:2)

Reportáž

Divoká přestřelka ve Florencii se šťastným koncem pro domácí

Italská první liga si v pondělním programu připravila dva zápasy a v tom prvním jsme se opravdu měli na co dívat. Fotbalová lahůdka se šťastnějším koncem pro Violu totiž nabídla množství šancí, červenou kartu a především sedm branek!

Někteří diváci možná na stadionu Artemia Franchiho ještě ani nenašli svá místa, když domácí útočník Joaquin našel nabíhajícího spoluhráče Borju Valera. Bývalý dirigent záložní řady španělského Villarrealu zamířil a na jeho přesně umístěnou ránu byl brankář Rafael krátký.

Úvod zápasu nepřestával udivovat, když po pouhých šedesáti vteřinách napřáhl talentovaný Iturbe ke střele, kterou musel brankář Neto s námahou vyrážet. Jeho reflexy ale nebyly úplně šťastné - míč se totiž snesl k nohám dobíhajícího záložníka Romula, který si s relativně snadnou pozicí poradil výtečně a srovnal na 1:1!

Ani to ale zdaleka nebylo vše. Festival šancí pokračoval díky ráně Borjy Valera, kterou tentokrát brankář Rafael dokázal vyrazit mimo nebezpečí. Ani pokus Massima Ambrosiniho nevypadal špatně, třebaže se nakonec stočil mimo tři tyče. Fiorentina této neproměněné akce za chvíli litovala, protože mladík Juan Manuel Iturbe otočil vývoj utkání ve prospěch Mandorliniho svěřenců. Luca Toni, který většinou gólové akce sám zakončuje, tentokrát využil svých zkušeností a nahrál volnějšímu Argentinci. Iturbe si se zakončením hlavu příliš nelámal a míč opět skončil za Netovými zády - 1:2.

Stejně jako vedení Fiorentiny netrvalo dlouho, ani zdánlivý tříbodový přísun si hosté příliš dlouho neužili. Dalších šedesát sekund od inkasované branky totiž Borja Valero vstřelil svůj druhý dnešní gól a domácí fanoušci se mohli opět hlasitě ozvat!

Následující minuty možná trochu ztratily původní tempo, ale troufám si říct, že hráči obou celků pouze sbírali síly. Utkání totiž v žádném případě nebylo rozhodnuté, takže jsme se ještě dočkali velmi dramatické zápletky. Rána Massima Ambrosiniho možná mířila vedle tyče, ale Fialky daly jasně najevo, že u remízy dnes večer rozhodně nezůstane. Frekvence, s níž se oba týmy střídaly ve vedení i možných šancích, mohla být brzy ještě výraznější - pět minut před poločasem se totiž pokoušel prosadit již jednou střílející Iturbe.

Také obrana veronského Hellasu si vybrala slabší chvilku, za což se na ni ale nezaujatý divák rozhodně zlobit nemůže. Gól Juana Manuela Vargase po nahrávce Vecina totiž znamenal další motivaci pro oba tábory. S ní v myslích a čerstvou silou v nohách vykročili hráči trenéra Mandorliniho vstříc druhé půli. Tu začali lépe hosté, když se pokoušel prosadit Janković. Jeho střela však brankáři Netovi příliš starostí nenadělala. O mnoho víc jich naopak musel mít právě zkušený Boško Janković, který po jedné žluté kartě zahrál ve vlastním pokutovém území rukou, což mělo dva logické závěry. Jednak se Janković musel s utkáním rozloučit předčasně, čímž značně oslabil prohrávající tým Hellasu, a navíc sudí Daniele Doveri nařídil pokutový kop! K penaltovému puntíku se postavil kanonýr Giuseppe Rossi a bez větších problémů svou exkluzivní pověst potvrdil!

Verona však sympaticky nesložila zbraně a také v deseti mužích se dál pokoušela alespoň snížit. K tomu jí mohl dopomoci Luca Toni, který však z kopaček namířil míč pouze do boční sítě. O něco lépe si vedl střídající Matias Fernández, který jen těsně minul levý roh Rafaelovy brány. Velice živé utkání rozhodně neztrácelo tempo, naopak jej ve vysoké rychlosti udržoval Borja Valero. Technicky vybavený hráč rozehrál standardní situaci směrem k Rodriguezovi, který hlavou minul Rafaelovu bránu jen o kousek.

Fiorentina toužila po definitivním rozhodnutí dnešního utkání, takže se v obrovských šancích postupně vystřídali Pepito Rossi i rychlík Cuadrado. Na druhé straně kontrovali podobně nebezpečnými pokusy Romulo s Tonim. I přes optickou převahu domácích Fialek se ale Verona dočkala snížení! Střelu mladíka Jorginha totiž brankář Neto nestačil chytit, takže jen sledoval, jak přesná rána talentovaného záložníka padá k tyči - Viola vedla již jen o gól.

Také v tomto případě se neuvěřitelné mohlo stát skutečností a Fiorentina mohla pohotově srovnat. Mati Fernández ale po skvělé individuální akci nastřelil pouze výborně zasahujícího brankáře Rafaela. Fanoušci, kteří se rozhodli obětovat peníze, čas a možná kousek zdraví, rozhodně udělali dobře. V dalším šanci se totiž objevil Tomović, který pronikl do pokutového území Hellasu a Rafael měl opět o práci postaráno. Ostatně, zkušený brankář si dnes rozhodně na chladné podmínky stěžovat nemohl. Ani Neto však nouzí o zákroky netrpěl, přesto se k poslední akci zápasu dostali domácí. Cuadrado napřáhl z větší vzdálenosti a míč se otřel o boční síť. Víc již ani jeden z celků nestihl, přesto ani jeden ze soupeřů nemusel do kabin odcházet zahanben.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
vanGomm

Tip 1.

Reagovat
smazaný uživatel

0 2:2

Reagovat
Sotuen

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele