16. kolo
15.12.2013 15:00 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Rossi opět skóroval, Fialky neměly problém s Bolognou

O tři branky vyšla Fiorentina lépe z duelu s Bolognou. Pioliho svěřenci dnes nedokázali skórovat, takže jeho práce se zdá být stále více v ohrožení. Felsinei se totiž rázem ocitají až na smutné předposlední příčce. To Fiorentina stoupá, táhne ji opět střelec Pepito Rossi.

Fialky se zatím posouvají na čtvrtou příčku v nedohraném šestnáctém kole, za což mohou střely Josipa Iličiće, Borjy Valera a v neposlední řadě také Giuseppeho Rossiho. Ten vládne se třinácti zásahy celé tabulce střelců, čímž nadále notně vypomáhá celému toskánskému týmu. Trenér Montella může být spokojený s výkonem celého týmu, který nedal Boloně pražádnou šanci. Do té první se sice dostal hostující útočník Cristaldo, ale jeho ránu pokryl brankář Neto bez větších problémů. Následující rohový kop se Bologně nepodařilo proměnit ve nějaký větší nátlak.

Držení míče přesto zůstávalo nadále v moci domácích, ale Fialky se nedokázaly dostat na dostřel brány Gianluky Curciho. Na jeho bránu se pokusil zamířit také záložník Cuadrado, ale ani on neměl právě přesnou mušku. O mnoho lépe se vedlo slovinskému záložníkovi Josipu Iličićovi. Bývalý hráč Palerma sice nezažívá nejlepší časy, i vinou zranění vypadl z přízně trenéra Montelly. Dnes odpoledne ale dostal šanci a chopil se jí skvěle. Před velkým vápnem se totiž dostal do zakončení, udělal si prostor pro střelu a Curci byl krátký.

Navýšení skóre se mohli domácí fanoušci dočkat ještě do poločasové pauzy, protože do samostatného úniku se dostal rychlík Juan Cuadrado. Brankář Curci ale skvěle zasáhl a zneškodnil velkou šanci soupeře. Přesto se Fiorentina do soupeřovy obrany "zakousla" a vstřelila druhý gól. Rychlý protiútok začal Giuseppe Rossi, předložil nahrávku Valerovi a spolupráce dua spoluhráčů z Villarrealu znamenala pojistku.

Do konce první půle jsme se žádné větší šance již nedočkali, ale v kabině hostí jistě panovala pochmurná nálada. Bologni se nedaří a další prohra by mohla trenéru Piolimu zlomit vaz. Problém byl, že se Felsinei nedokázali dostat přes pečlivou obrannou linii domácích a žádnou větší šanci si nevypracovali. I proto na začátek druhé půle vyběhl na hřiště střelec Rolando Bianchi. Ani on se ale do zakončení příliš často nedostával. Fialky v poklidu kontrolovaly vývoj utkání a tempo zápasu spíše upadalo. Dvoubrankové vedení dalo Montellovým svěřencům jistou dávku optimismu, navíc se jedná o velmi zkušený tým. Po hodině hry navíc Viola přidala ještě jednu branku, kterou definitivně rozhodla o osudu utkání.

Tentokrát se Borja Valero vtělil do konstruktéra ofenzivních snah Fialek, našel nabíhajícího Pepita Rossiho a nejlepší střelec Serie A přidal další zásah - 3:0.

Laxně hrající Bologna nebyla schopna rychle odpovědět, což nahrávalo kombinační hře domácích. Ti si díky třem bodům pojišťují pohárové ambice, naopak Pioliho tým stále klesá. Nutno objektivně podotknout, že za dnešní výkon si žádné body nezasloužil a čeká jej ještě velmi těžká práce.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele