33. kolo
20.04.2013 20:45 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Udinese dramatizuje boj o poháry, duel s Laziem rozhodl Di Natale

Udinese mívá skvělé finiše v téměř každé sezoně, což dokazuje i nyní. Nad favorizovaným Laziem Řím totiž dnes večer vyhrálo - jedinou branku utkání vstřelil snad nestárnoucí kapitán Antonio Di Natale, který znovu dokazuje své kvality. Díky nim se Udinese chystá zaútočit na evropské poháry.

Zebry ještě chtěly zabojovat o evropské poháry a pokud se chtěli revanšovat svým příznivcům za dosud nepovedenou sezonu, museli dnes vyhrát. Jedině tři body by je udrželi ve hře o kýženou šanci. A právě tři body vystřelil svým spoluhráčům a trenéru Guidolinovi střelec s instinktem zabijáka - Antonio Di Natale.

Již v první minutě bylo jasné, že oba celky touží po třech bodech. Kloseho šanci zlikvidoval stoper Danilo včasným zákrokem. Biancocelesti se tlačili do zakončení, v dobré šanci se ocitl střílející Ledesma, brankář Brkić byl ale připraven. Miroslav Klose si nabíhal do dalšího úniku, ale stoper Mehdi Benatia včas vystihl jeho úmysly a zakročil. Po dvaceti minutách ale propuklo na Stadio Friuli všeobecné nadšení, protože se do vedení dostal domácí celek. Po úniku a následném centru Roberta Pereyry se do zakončení dostal veterán Antonio Di Natale, což znamená prakticky jedinou věc - 1:0.

Lazio ale rozhodně nesložilo zbraně - naopak se do zakončení dostal po Mauriho přisunutí Ledesma. Proti ráně argentinského rodáka ale opět výborným zákrokem zakročil brankář Brkić. Náskok svého týmu mohl navýšit obránce Dušan Basta, ale brankář Federico Marchetti nadvakrát situaci zvládl a míč ukryl do své náruče.

Po neúspěšném sólu Roberta Pereyry zkoušel prostřelit obranu Lazia Andrea Lazzari, ale ani jeho pokus do sítě Marchettiho neprošel. Sudí Guida proto neměl mnoho starostí a v klidu ukončil první dějství. Do toho druhého také vběhli hráči trenéra Petkoviče aktivněji - nejprve míč nedohonil Candreva, poté si s početnou obranou neporadil ani Miroslav Klose. Mnoho práce se zmiňovanou dvojicí měl o chvíli později také stoper Danilo - i on si ale své defenzivní povinnosti splnil na výbornou a nedopustil srovnání.

Přesně po hodině hry zatrnulo hostujícím tifosi, když špatně rozehrál brankář Marchetti, kterému nepomohla ani pozdní reakce Diasova. Dušan Basta ale svou ránu nenamířil přesně a tak stav zůstával minimální. V další velké šanci selhal Antonio Di Natale, který díky Marchettiho reflexům druhou branku nepřidal. Velmi slibný talent dřímá v polském záložníkovi Piotrovi Zielińském, ani jeho kouzla ale Di Natalemu dost prostoru nevytvořila.

Generační rozdíl nebyl na této dvojici vůbec znát, v další šanci ale mladému Polákovi míč odskočil. A v následné dorážce se mýlil také jeho starší kolega. Domácím Zebrám se dařilo hru kouskovat, takže soustavný tlak Laziu nevyšel podle představ. Trenér Vladimir Petkovič možná pochválí své svěřence za aktivitu, ale přesto se z výhry raduje Udinese. Tým trenéra Guidolina se posouvá na šesté místo a bodově se dotahuje na AS Řím. To má zápas k dobru.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele