8. kolo
21.10.2012 15:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Udinese Calcio - Delfino Pescara 1:0

Duel domácího Udinese s Pescarou skončil na Stadio Friuli vítězstvím svěřenců trenéra Guidolina. Utkání rozhodla branka Maicosuela z počátku druhé půle.

I přes to, že hráli domácí téměř hodinu v početním oslabení, dokázali se prosadit a po právu si připisují tři body. Do utkání nemohli ze zdravotních důvodů nastoupit třeba Luis Muriel, Dušan Basta, Emmanuel Badu a Giovanni Pasquale. Pescara v minulém kole prohrála s Laziem o tři branky a tak dnes chtěla uspět. V tom jí ale chyběli Alessandro Crescenzi, Giuseppe Colucci a Christian Terlizzi.

V první velké šanci zápasu se ocitl Pablo Armero, ale jeho zakončení nakonec nemuselo brankáře Perina nijak strašit. Mladý brankář byl v pohotovosti ještě několikrát během krátké chvíle, především sváděl souboje s aktivním Armerem. Jeho umění prověřil také Antonio Di Natale.

Po půlhodině hry se stala první závažnější věc, když se hostující Quintero vřítil na brankáře Brkiče a jeho vpád musel nedovoleně zastavovat až vracející se obránce Danilo. Sudí Giannoccaro neměl jinou možnost a ukázal mu žlutou kartu. Protože byla v krátkém sledu již druhá, následoval logicky Danilův přesun do šatny. V následném přímém kopu zachránilo Brkiče břevno.

V ofsajdovém postavení vstřelil Di Natale po Lazzariho centru gól, ten ale nemohl být uznán a tak se hráči do šate rozcházeli s remízovým výsledkem.

Z druhého poločasu neuběhlo ani deset minut, když se domácí mohli radovat. Po soustavnějším tlaku se k míči dostal Brazilec Maicosuel a vstřelil první branku zápasu. Jak se později ukázalo, byla to branka vítězná.

O největší šanci Pescary ve zbytku zápasu se postaral mladý křídelník Gianluca Caprari, který pálil z větší vzdálenosti a nebýt reflexu brankáře Brkiče, možná by se body dělily. To se ale nakonec nestalo a domácí mohou slavit. Navíc stoupají tabulkou, nyní jsou jedenáctí. Hosté nenavázali na předchozí lepší výkony a klesají na sestupové osmnácté místo.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

5:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele