22. kolo
27.01.2013 15:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Luis Muriel spasil Udinese a jedinou brankou rozhodl o třech bodech

V Udinese už léta spoléhají na produktivitu a střelecký instinkt kapitána Di Nataleho. Dnes jej ale zastoupil jeho kolega, mladík Luis Muriel. Právě jeho branka rozhodla dnešní utkání, tři body posouvají Zebry do první desítky. Siena je naproti tomu stále poslední.

I když Udinese chybí několik důležitých hráčů, přesto bylo v dnešním zápase favoritem. Sieně se totiž vůbec nedaří a zatím je jedním z jasnějších favoritů na sestup. Serie B je ale ještě daleko a právě to chtěli dnes hosté dokázat. Díky Murielově brance se to ale nepovedlo.

Hostující brankář Pegolo musel vytáhnout jeden z lepších zákroků již na začátku klání, když ho k němu dobře mířenou střelou přinutil Andrea Lazzari. Své umění ukázal také Padelli, který zachránil Udinese čisté konto včasným vyběhnutím proti Alessandru Rosinovi.

O deset minut později už se domácí radovali, protože se po průniku do vápna přesnou střelou prosadil Luis Muriel. Tomu spolupráce se starším Di Natalem evidentně svědí, v této sezoně i přes zranění vstřelil již čtyři góly v osmi zápasech!

Prvních pětačtyřicet minut jakoby uspokojilo domácí Zebry, které se nijak do útoku nehnaly. Na druhou stranu, Siena obranu domácí jedenáctky nijak vážně neprověřila. Největší aktivita hostí spočívala ve střídání Erjona Bogdaniho, kterého nahradil Emeghara. Klidné chvíle domácích obránců v téměř tréninkovém tempu neskončily až do konce zápasu.

Udinese vědělo, že kráčí jistým krokem pro tři body a kromě několika žlutých karet se již do análů zápasu nezapsalo. Po třech minutách nastavení ukončil sudí Peruzzo klání gólově velmi chudé, ve kterém domácí tým zkrátka splnil povinnost. Siena naopak bude mít ještě dlouhou cestu k záchraně.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

6:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele