30. kolo
30.03.2013 21:00 CET
3 : 5
(1:1)

Reportáž

Turín FC - SSC Neapol 3:5

Fotbalová lahůdka byla k vidění v Turíně! Domácí Granata sice zápas s Neapolí nezvládla, ale divákům na stadionu se fotbal musel líbit. Celkem osm branek mluví za vše. Neapol divokou výhrou 5:3 uhájila druhé místo před milánským AC. Hattrickem se blýskl Blerim Džemaili.

Na úvodní trefu zápasu se čekalo jen deset minut. Po rohovém kopu se míč snesl na kopačky Džemailiho, který ranou z voleje krásně překonal domácího brankáře Gilleta - 1:0 pro Neapol. Domácí odpověděli za dvacet minut. Po závaru před hostující svatyní se z dorážky radoval Barreto a bylo srovnáno 1:1. Neapol si mohla ještě v prvním poločase vzít vedení zpátky, jenže nařízenou penaltu po faulu na Maggia trestuhodně neproměnil Marek Hamšík.

Rozhodně se hrál dobrý fotbal, ale to nejlepší teprve mělo přijít. S druhým poločasem se totiž roztrhl pytel s góly. Už ve 47. minutě zakombinovali Hamšík a Džemaili a právě druhý jmenovaný překonal po druhé v zápase Gilleta - 2:1 pro Neapol. O pár minut později střílel těsně vedle Insigne, ale další branka padla až čtvrthodiny před koncem. Edinson Cavani zahrál ve vápně rukou a sudí nařídil penaltu i na druhé straně. Na rozdíl od Hamšíka jí domácí Jonathas proměnil a začínalo se znovu od začátku.

Deset minut před koncem zápasu se pak začaly dít neuvěřitelné věci. Riccardo Meggiorini obešel náhradního brankáře Rosatiho a Turínští měli vítězství na dosah - vedli 3:2. Jenže další fázi zápasu vůbec nezvládli a zcela propadli v defenzívě. Hned za minutu totiž znovu srovnal krok Blerim Džemaili, který krásně trefil z první Zuňigovu přihrávku, a krátce po něm předvedl parádní volný přímý kop Cavani. Neapol tak znovu vedla a vedení už nepustila. V nastaveném čase ještě vstřelil pátou branku Azzurri Cavani a o vítězi klání už bylo jasno. Neapol ve strhujícím finiši přestřílela Turín 5:3 a ubránila druhé místo před milánským AC.

Autor: Ondřej Linhart / football-italia.net

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
olis

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

"Na straně hostí je situace ještě lepší, Mazzarri má k dispozici plný kádr, až na brankářskou jedničku Morgana De Sanctise." a v ocekavany sestave neni Cavani... aha

Reagovat
olis

ale na lavicke urcite bude, navyse pravdepodobne bude hrat od zaciatku

Reagovat
JackDaniels.

hamsik je poslednu dobu strasny traged...

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.dailymotion.com/video/xym4xk_torino-napoli-3-5-ampia-sintesi-auriemma-30-03-2013_sport#from=embediframe

Důkaz toho, že i Serie A dokáže nabídnout krásné a dramatické zápasy

Reagovat
smazaný uživatel

po dlouhy dobe opet golovka

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele