30. kolo
30.03.2013 15:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Ducali vítězí, Pescara se propadá

Jednoznačný herní projev a zasloužené vítězství si dnes připisují hráči Parmy. O tři branky se podělili Yohan Benalouane, na něj navázal Gabriel Paletta a skóre zápasu uzavřel aktivní Amauri.

První gól mohl padnout již po třech minutách hry, kdy se do první vážnější akce dostal domácí útočník Amauri. Po centru se ale vysoký italo-brazilský útočník neprosadil a hlavičkoval těsně vedle brány. A podruhé Amauri. Také tentokrát vysoký míč opět našel hlavu hrotového útočníka, ale brankář Pelizzoli se zaskvěl brilantním zákrokem.

Do střelecké listiny se pokusil zapsat i útočník Sansone, ale ve dvou šancích jej brankář Pelizzoli konečky prstů vychytal. Zkušený brankář byl neustále v permanenci, likvidovat musel další nebezpečnou ránu Amauriho. Za svou aktivitu byli hráč Ducali odměněni hned vzápětí, když si na centr Řeka Ninise naběhl Yohan Benalouane a poslal domácí celek do vedení!

Bleskový útok domácích se snažil centr v další branku přeměnit Jonathan Biabiany, ale těsně minul Pelizzoliho bránu. Obrana Pescary dnes asi měla volný den, protože na bránu Ivana Pelizzoliho se řítil jeden útok za druhým. Další z nich mohl proměnit Sotiris Ninis, ale pálil jen do dobře připraveného veterána.

Do konce druhé půle se Pescara ubránila, to jí al k zisku bodů nijak nepomáhalo. Delfínům nešel ani útok, takže se po první půli díky brzkému gólu radovali domácí svěřenci trenéra Roberta Donadoniho.

Hned v začátcích druhého poločasu se k zakončení protlačil opět Amauri, kterého hledaly snad veškeré vysoké míče spoluhráčů. Také tentokrát se proti němu zaskvěl brankář Ivan Pelizzoli. Standardní situace Parmě dnes vyšly na výbornou, po Ninisově rohovém kopu se do vzduchu vyšrouboval Gabriel Paletta a zvýšil na rozdíl dvou branek.

Gabriel Paletta byl při chuti a rád by přidal ještě další trefu. Ale po hodině hry hlavičkoval nad Pelizzoliho bránu. Nemohoucnost nováčka z Pescary dotvrdil šťastný střelec Amauri, kterého parádní nahrávkou oslovil Marco Marchionni. Amauri se v samostatné úniku nemýlil a stanovil průběžný výsledek na 3:0.

A protože se do konce zápasu již ani jeden z týmů neprosadil, Donadoniho svěřenci se mohou těšit z důležitého vítězství. Tři body jim vynáší desátou příčku, nováček z Pescary pokračuje v mizérii a je poslední.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele