26. kolo
24.02.2013 15:00 CET
1 : 2
(0:2)

Reportáž

Parma FC - Calcio Catania 1:2

Další propad tabulkou zaznamenala Parma. Severoitalský celek doma nestačil na Catanii a podlehl jí 1:2. Sicilany další tříbodový zisk opět o něco přiblížil evropským pohárům. Radost z dosaženého vítězství pokazilo jen závěrečné vyloučení obránce Legrottaglieho.

Parma vstoupila do zápasu nejhůře, jak mohla, už v páté minutě totiž inkasovala z kopačky Francesca Lodiho. Catania předvedla rychlý protiútok, který Lodi zakončil přesnou ranou - 1:0 pro Catanii. Následně bylo k vidění vyrovnané utkání, ale více šancí měli přeci jenom hosté. Po půlhodině hry zachránilo brankáře Miranteho břevno, které orazítkoval Bergessio! Těsně před koncem prvního poločasu se postavení domácích ještě zkomplikovalo. Po rohovém kopu zakončoval Gomez a Keko byl ve správným moment na správném místě a míč uklidil do branky - 2:0 pro Catanii.

Úkol Gialloblu pro druhý poločas byl jasný, a sice vstřelit co nejrychleji kontaktní branku a ještě se pokusit něco s výsledkem udělat. V 62. minutě byl blízko snížení Amauri, jenže proti němu se vytáhl brankář Andujar. Čtvrthodiny před koncem pak zazvonilo podruhé v zápase břevno, postaral se o něj hlavou Biabiany.

Svěřenci trenéra Donadoniho nakonec snížili, ale bylo to už dost pozdě. V 87. minutě přesně centroval Biabiany a Amauri hlavou překonal Andujara - 2:1. Závěrečné minuty pak patřily jednoznačně Parmě, ta si vytvořila tlak, ale kýženého vyrovnání se nedočkala. Nepomohlo ani přísné vyloučení hostujícího Legrottaglieho. Catania vybojovala na stadionu Tardini cenné vítězství 2:1.

Autor: Ondřej Linhart / football-italia.net, onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1-1..........

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele