37. kolo
12.05.2013 18:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Ducali prohrávají, Bologna skórovala dvakrát

Utkání dvou celků z prostřední části tabulky v trochu netradičním čase skončilo výhrou hostí, o kterou se postaraly Saphir Taider a Davide Moscardelli.

Stadio Ennio Tardini padlo, tři body si zaslouženě odváží Bologna. Parma sice chtěla pomýšlet na konečné umístění v lepší polovině tabulky, ale po dnešní prohře dostává tento plán značné trhliny. Do základní jedenáctky Bologně se nedostal Alberto Gilardino, v dresu Parmy naopak typický útočník figuroval - desetibrankový Amauri.

V úvodních minutách se ani jeden z týmů ped bránu soupeře nehnal, přesto byla počáteční nula na ukazateli skóre prolomena poměrně brzy - již v šesté minutě se k míči kolem pokutového území dostal Saphir Taider, jehož tvrdou a přesnou střelu brankář Antonio Mirante viděl až na poslední chvíli. I díky tomu míč skončil v síti a Bologna se záhy dostala do vedení.

Parma přidala na obrátkách a z následného tlaku rezultovalo mnoho nepříjemných situací před bránou gólmana Dejana Stojanoviće. Závar před jeho brankou ale spoluhráči stihli včasným odkopem odklidit z cesty. Do nadějné střelecké pozice se dostal i mladík Cristian Pasqauto, kterého od gólové radosti oddělil zásah obránců. Po rychlé kombinaci na míč těsně nedosáhl nabíhající Manolo Gabbiadini.

Do konce poločasu se již nic zajímavého nestalo, neboť jsme byli svědky mnoha nepřesností. Parma se sice snažila držet míč na svých kopačkách, ale přes zahuštěný střed se nedostávala do potřebného zakončení. A Bologně pohodlný náskok stačil. Ve druhé půli se do zakončení tlačil Saphir Taider, ale jeho pokus neměl gólové parametry a brankář Mirante mohl zůstat v klidu.

Po faulu na svou osobu se k míči ze zajímavé pozice postavil Alessandro Diamanti, ale jeho pokus v síti neskončil. Mrzet jej to ale nemuselo, protože jeho spoluhráči zaváhání zkušeného tvůrce hry napravili - z rychlého protiútoku se k míči dostal Davide Moscardelli, který si se zakončením poradil na výbornou - Bologna v Parmě vedla 2:0.

Saphir Taider chtěl přidat druhý zásah v utkání, ale jeho rychlé nohy zastavil praporek pomezního rozhodčího. Sudí Di Paolo rozdal celkem pět žlutých karet, ani přes zvýšenou agresivitu ale nakonec vylučovat nemusel. Po devadesáti minutách Bologna vyhrála nad Ducali a posunula se na třináctou příčku.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele