4. kolo
22.09.2012 18:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Parma FC - ACF Fiorentina 1:1

Fiorentina měla doslova vítězství v hrsti, ale nepochopitelně se ho vzdala a darovala domácím alespoň bod za konečnou remízu 1:1. Smolařem zápasu se stal Luca Toni, po jehož ruce domácí Parma kopala v nastaveném čase pokutový kop. Vše by nemělo pro Fiorentinu tak tragické následky, kdyby Jovetič krátce před tím svojí penaltu proměnil. Vůbec první penaltu v zápase měl Valdes, ale na první pokus nedal.

Na první branku zápasu čekali fanoušci na stadionu Ennio Tardini do dvacáté minuty. Pak totiž vystřelil Facundo Roncaglia a míč skončil v síti - 0:1. Za dalších deset minut měl na kopačce vyrovnání Lucarelli, jenže míč orazítkoval brankovou konstrukci. Tyčka se ozvala i na druhé straně po ráně nabuzeného Roncaglii. Zajímavý první poločas vystřídala neméně zajímavá druhá půle.

V 55. minutě se kopala první penalta v zápase. Provinila se Fiorentina, jenže Valdes penaltu nedal a odmítl vyrovnání. Následně byla hra kouskována a sudí Paolo Valeri rozehrál karetní mariáš, na jehož konci byla červená karta pro Alessandra Rosiho. Rosi se provinil faulem na Jovetiče a zaslouženě opustil hrací plochu. Mimo to byla nařízená penalta pro Fiorentinu, jenže Jovetič stejně jako na druhé straně Valdes penaltu neproměnil! To vše tři minuty před koncem v době, kdy hosté vedli 1:0 a mohli si definitivně zajistit tři body.

Místo toho přišel šok. V nastaveném čase miláček davů Luca Toni ve vápně zahrál rukou a pískala se v pořadí již třetí penalta zápasu. Jaime Valdes si troufl na druhou penaltu a nejenže tu první zpackanou odčinil, ale také zajistil domácím alespoň remízu 1:1. Parma přežila oslabení i penaltu Jovetiče a doslova za pět dvanáct vyrovnala na 1:1.

Autor: Ondřej Linhart / soccernet.com, onlajny.cz, football-italia.net

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

davam x

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele