8. kolo
20.10.2012 18:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Juventus odskakuje Neapoli na čele tabulky!

Souboj o první místo. Nic jiného nemohlo tento duel vystihnout lépe. Na atmosféře byla důležitost výsledku také znát. Z něho se mohou radovat domácí hráči, kteří díky dvěma povedeným střídáním nakonec vítězí.

Dnešní utkání gólově rozhodli hráči, od kterých by to čekal málokdo. Především proto, že většinou nastupují až na závěrečné minuty a rozhodně nepatří k nejvytíženějším. Dnes ale oba ukázali, jak moc jsou pro vývoj zápasu důležití. Řeč je o úspěšných střelcích, z nichž první jméno je Martin Caceres, na jehož branku navázal spoluhráč Paul Pogba.

První vážné ohrožení hostující brány znamenala střela Sebastiana Giovinca, turínský expres obešel jednočlennou překážku a tvrdou ranou zakončil. De Sanctis ale dobře viděl a celou situaci vyřešil. O rozruch se starali také útočníci Neapole, tentokrát se ale Edinson Cavani nezviditelnil zrovna obvyklým způsobem - při napadání obrany Bianconeri udeřil loktem Chielliniho a obdržel žlutou kartu.

Po spolupráci Behramiho s Inlerem poslal na hranici svého pokutového území druhého jmenovaného k zemi Arturo Vidal a sudí Antonio Damato pískl proti domácímu týmu. K rozehrávce přímého volného kopu se postavil uruguayský kouzelník Edinson Cavani a pravačkou orazítkoval konstrukci Storariho brány!

Obě mužstva mají velmi silnou středovou řadu a jsou si toho vědoma. Proto se většina soubojů o míč odehrávala právě kolem středového kruhu. Hosté se snažili o postupnou kombinaci směrem ke Storariho bráně, domácí spoléhali na rychlé centry do prostoru dvojice Fabio Quagliarella - Sebastian Giovinco.

Již v nastaveném čase první půle se po delší odmlce Juventus usadil přímo před pokutovým územím Neapole a z tlaku rezultovala Marchisiova rána těsně nad bránu. Z následného protiútoku se hosté neprosadili a v prvním poločase tak diváci na gól čekali marně.

Deset minut po změně stran se málem radovali domácí fanoušci. Sebastian Giovinco zamotal hlavy bránícím hráčům, uvolnil se a vystřelil. Jeho rána ale mířila vedle branky De Sanctise a stav tak zůstal bezbrankový. O chvíli později vystřídal Fabia Quagliarellu Alessandro Matri. Toho našel skvělým nákopem přes půl hřiště Andrea Pirlo, střídající útočník ale na míč ani špičkou kopačky nedosáhl a gólman De Sanctis těsně před ním míč vyrazil.

Oživit trochu strnulou záložní řadu domácího Juventusu přišel mladý Paul Pogba, místo mu na trávníku uvolnil Chilan Arturo Vidal. Pár minut na své konto si připsal také Martin Caceres. Toto střídání se ukázalo jako klíčové. Po několika úvodních dotecích s míčem se totiž zadák Staré dámy prosadil. Po faulu na Marchisia si naběhl na centr a poslal míč přesně za záda De Sanctise - 1:0.

Střídání se nakonec ukázala jako rozhodující, dočkal se totiž i záložník Pogba. K němu se o minutu později snesl odražený míč a bývalý hráč Manchesteru United zvýšil tvrdou ranou na rozdíl dvou branek! Na hřišti byl právě sedm minut. Walter Mazzari doufal, že bude mít při střídání také šťastnou ruku a poslal na hřiště Lorenza Insigneho.

Z rychlého protiútoku se ale málem prosadili domácí hráči, po Giovincově centru jen těsně pálil Matri. V závěrečných minutách zápasu se hráči Staré dámy snažili držet míč na svých kopačkách, Neapol dnes na zvrat síly prostě neměla. Tři body díky brankám Cacerese a Pogby zůstávají v Turíně, Juventus odskakuje právě dosud druhé Neapoli.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (18)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
mastakillah

1:3

Reagovat
olis

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1 pro famous Juventus Ať žije a skvétá slavný JUVE !!!

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

FORZA JUVE !!!

ODIO NAPOLI

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
freakmarena19

2:2

Reagovat
olis

a je to tu, pre mna najvecsi zapas jesene, cely uspech bude podla mna stat na tom aby boli hraci 100% tne sustredeny pocas celeho zapasu, vtedy sa da uspiet, najvetsi boj bude medzi zalohamy a tam ma podla mna vyhodu juventus pretoze Inler a Behrami odohrali kompletne dva zapasy za repre a takisto aj Hamsik, naopak Vidal ktory je podla mna velmi dolezity druhy zapas nehral a to by mohlo hrat v tomto zapase dost podstatnu ulohu, ale dufam ze nie, vucinicovu absenciu by som ako oslabenie prilis nebral no Buffonovu aj trocha ano, nie tak po kvalitativnej stranke ale pri takej psychickej ak by nahodou prehravali moze byt, Neapol ma zraneneho iba Britosa takze to by som velmi za oslabenie nepovazoval, za oslabenie najviac povazujem vytazenie hracov, ako som uz pisal Hamsik, Inler, Behrami a Cavani odohrali oba zapasy, navyse Cavani vo velkej nadmorskej vyske, dufam ale ze motivacia zvitazi nad unavou. Dnes treba vyhrat a dostat sa na prve miesto, tento rok je Scudetto realne a treba sa on pobit a ja osobne tu nikoho ineho ako Neapol poriadne nevidim kto by mohol Juventus porazit.

Forza Napoli !

Reagovat
smazaný uživatel

super kurz, 2

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
olis

nezasluzena vyhra Juventusu, klasicky remizovy zapas, no co uz, jedna podarena standartka a cele sa to dosere, ten tim mas neskutocne stastie, dufam ze im nevydrzi do toho rekordu a nech ich porazi hocikto, hlavne dufam ze tento vysledok nebude mat dopad na dalsie vykony a budeme nadajej vyhravat, stale mozeme ziskat Scudetto !

Foza Napoli !

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.dailymotion.com/video/xuhdtl_juventus-2-0-napoli-footyroom-com_sport?start=179

To je radosti Paule , jinač Juventus, Barcelona, Bayern, Chelsea a Šachtar jsou zatím nejlepší mužsatva letošního podzimu...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele