28. kolo
10.03.2013 15:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Stará dáma vítězí nad Catanií nejtěsnějším rozdílem

Jeden gól stačil turínskému gigantu ke třem bodům. A že to v Turíně bylo drama - rozhodnutí padlo až v samotném závěru druhé půle, když se prosadil Emanuele Giaccherini.

Vítězství je ale velmi cenné, zvláště dnes. Neapol totiž nedokázala porazit Chievo Verona a tak se náskok Juventusu na nejbližší pronásledovatele zvyšuje již na devět bodů. Catania mohla využít zaváhání římského AS, ale Juventus byl zkrátka nad její síly.

Tři body se ale nerodily vůbec jednoduše, i když můžeme říci, že si je Stará dáma zasloužila. Mariano Andújar se musel hodně činit, aby zkrotil střelu Mirka Vučniče. Černohorský útočník se dostal přes jednoho bránícího hráče a zpoza Spolliho vypálil velmi nebezpečně. Jinak ale v této fázi utkání provázela oba týmy spíše zbrklá rozehrávka, která bránila plynulosti.

Další velkou šanci jsme viděli až po půlhodině hry. Na jejím začátku stál obranný skluz Asamoaha, po jehož snaze se míč dostal až k útočné dvojici Sebastian Giovinco - Mirko Vučinič. Prve jmenovaný se stal nahrávačem, Vučinič zakončoval. A to poměrně úspěšně - trefil dokonce tyč Andújarovy brány!

Poněkud unavené tempo hry se přesunulo i do druhého poločasu. Skvělou ranou se prezentoval Paul Pogba, jehož dělovka pořádně vystrašila hostující hráče. Andújar ale byl připraven a obřím skokem míč vyrazil. Rychlého Giovinka vystřídal Alessandro Matri a obránce Catanie čekala zase o něco těžší práce.

Po faulu na pronikajícího Vučiniče se k zahrávání standardní situace postavil Andrea Pirlo. Italský veterán sice míč do brány nezakroutil, ale míč z jeho kopačky skončil u dobíhajícího Claudia Marchisia. Záložník Juventusu ale v dobré pozici nezamířil právě nejpřesněji.

Juventus byl aktivnější, ale gólově se prosadit nedokázal. Až do nastaveného času zápasu. V jeho druhé minutě se totiž zaskvěl střídající Emanuele Giaccherini. Paul Pogba nacentroval ze strany pokutového území do vápna, brankář Andújar si vybral slabší moment a míč vyrazil jen k Giaccherinimu. Pro něj už vstřelení branky nebylo takovým problémem a díky jeho gólu ze závěru utkání Juventus vyhrává.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
hradec

Juventus 4:2 Catania ............ Vučinič 2 goly

Reagovat
smazaný uživatel

http://videa.hu/videok/sport/ju-ca-fmrCugmA1RxIEvko?start=0.109

Giaccherini výhru vystřelil jen tak tak

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele