21. kolo
20.01.2013 15:00 CET
0 : 2
(0:2)

Reportáž

Turín pohodlně vítězí nad oslabenou Pescarou

Hosté se dnes trefili dvakrát, za jejich výhrou stojí především dobrý první poločas. V něm se trefili Mario Santana a Alessio Cerci. Za domácí Delfíny nedohrál utkání Vladimír Weiss, jenž byl vyloučen.

Souboj nováčků neměl vyloženého favorita. Turín sice sídlil na dvanácté příčce, ale pro domácí hovořily výsledky z posledních utkání. Trenéru Bergodimu se podařilo naordinovat svým novým svěřencům taktiku, která jim vynesla tři body proti týmům jako je Janov nebo Catania, vyhráli ale také nad Fialkami. Turínské FC mohlo vycházet z historie vzájemných zápasů - naposledy porazilo Pescaru o tři branky.

Dnes to turínskému týmu téměř vyšlo podruhé. Svěřenci Giampiera Ventury ukázali raketový start, když se dostali do rychlého protiútoku. Jeho výsledkem byl centr na osamoceného Maria Alberta Santanu, který si již s Perinem poradil. Hosté tedy rychle vedli a nezdálo se, že by se s tím chtěli spokojit.

Druhou branku chtěl přidat hostující obránce Danilo D'Ambrosio, ale po obdobné akci nemířil přesně. Na další přesný zásah si tak diváci na stadionu Adriatico museli počkat až ke konci první půle. Po rychlé kombinaci se k míči dostal ofenzivní hračička Cerci a prostřelil brankáře Perina - 2:0.

Ve druhém dějství už se domácí počínali mnohem lépe. Impulsem ke zlepšeným výkonům bylo především dvojí střídání hned po změně stran. Po rohovém kopu vyzkoušel pozornost zkušeného Gilleta Birkir Bjarnason, ale Gillet byl na tuto variantu připraven a akci zastavil. Vladimír Weiss si chtěl získat pozornost hlavního sudího, ale jeho pád Mazzolenimu nijak neimponoval.

Kontaktní gól měl na hlavě domácí Antonio Balzano, brankář Gillet ale opět ukázal svůj rychlý reflex a míč lapil do náruče. O dvě minuty později se mohli hosté radovat ještě víc, protože hráli přesilovku. Svůj herecký um chtěl ve vápně dokázat Weiss, s jehož etudou ale Mazzolenimu došla trpělivost a Slováka vykázal ven.

Poslední akci zápasu si připravil střídající Gianluca Sansone, jehož střela ale Perina už nepřekonala. Turín tedy vyhrál nad Pescarou a o jedno místo si polepšil, Pescaru ale čeká ještě mnoho práce, má-li se zachránit.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Ed_Hazard

Weiss je neuveritelný tragéd

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele