12. kolo
10.11.2012 20:45 CET
1 : 6
(1:5)

Reportáž

Juventus ve velkém stylu sestřelil domácí Pescaru!

Dokonce šestkrát musel brankář Mattia Perin lovit míč ze sítě a podobně jako celá obrana Pescary dnes zažil hororové chvíle. Juventus si s velkou grácií poradil s Pescarou, brankáři Gianluigi Buffonovi zkazil jedinkrát radost záložník Cascione.

Tak to byl zápas! Pokud nás první dnešní duel z hlediska atraktivnosti poněkud zklamal, hráči Juventusu (a v podstatě i Pescary) nám to bohatě vynahradili. V utkání na Stadio Adriatico jsme viděli sedm branek a hlavní podíl na tom má třígólový Fabio Quagliarella.

Na první branku jsme nečekali ani deset minut, už v deváté minutě se poprvé měnilo skóre. Juventus v podstatě nepustil domácí hráče k balónu a ujal se vedení. Sebastian Giovinco našel skvěle načasovanou přihrávkou nabíhajícího Artura Vidala a ten si se zbytkem poradil výtečně - 0:1.

Už o dvě minuty později poprvé střílel pozdější hrdina Bianconeri Fabio Quagliarella, tentokrát ještě mimo. Gianluigi Buffon dnes o útočnících Pescary skoro nevěděl, na míč si sáhl poprvé až po patnácti minutách. Když pobyt domácích hráčů na hřišti začal být patrný, hosté znovu udeřili. Rychlou kombinaci Juventusu zakončil Fabio Quagliarella.

Mnohé týmy by možná takový vývoj zápasu s Juventusem šokoval, Pescara se ale nevzdala a podařilo se jí vstřelit kontaktní branku. Po centru ze strany se prosadil Emmanuel Cascione a dal domácím fanouškům naději.

Ještě lepší to mohlo být o minutu později, když se ke střele dostal Damiano Zanon, ale Buffon si nakonec mohl oddechnout. Za to se prosadili hosté z Turína. Quagliarellův pokus se nesetkal s úspěchem, domácí obrana ale nedokázala míč odkopnout a tak se tohoto úkolu ujal Kwadwo Asamoah. Jeho nůžky skončily přesně tam, kde měly - 1:3.

A Stará dáma pokračovala v neobvykle rychlém tempu. Deset minut před koncem poločasu se hosté prosadili počtvrté. Sebastian Giovinco napřáhl, vystřelil přesně do míst, kam Mattia Perin nedosáhl a gólové hody pokračovaly. Další gól zmařil Pescaře Marchisio, který parádním zákrokem vykopl míč z branky.

Přesto se skóre do poločasu ještě jednou měnilo. Svůj další přesný zásah si připisuje Fabio Quagliarella a posílá domácí do kolen - 1:6.

Poslední gólovou akci zakončil svým třetím zářezem hostující Fabio Quagliarella a dnes si připsal hattrick. Brilantních šedesát minut Juventusu. Stará dáma si dnes zápas přímo užívala a pro dobro fotbalu odvedla skvělou práci. Další velkou šanci spálil Sebastian Giovinco, když obešel obranu i brankáře, míč ale napálil jen do boční sítě.

Jedinou větší akci Pescary zakončil Quintero, Buffon si ale celou akci pohlídal. V závěru mohl Juventus přidat i sedmou branku, skóre se ale zastavilo na čísle šest. Turínský gigant se tak stále úspěšně pere o první místo, Inter ho neohrozí ani po tomto kole. Pescara má úplně jiné starosti, prozatím je čtrnáctá. Dnes to byl sice jednostranný, ale přeci jen krásný fotbalový zážitek.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.org, onlajny.com

Komentáře (15)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:4

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
raduinho

1:6

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
EmC

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
vanGomm

Juventus zabral v LM a myslím,že se už oklepal z prohry v domácí lize,takže tip 2.

Reagovat
smazaný uživatel

vy ste machri tipovat po zapase to som ešte nevidel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
vanGomm

Když jsem psal tip,tak jsem výsledek nevěděl.Vrátil jsem se z oslavy a přehlédl jsem,že je to už odehráno.Měl jsem zato,že se to hraje v neděli.

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.dailymotion.com/video/xv02d6_pescara-1-6-juventus_sport

4 góly jako přes kopírák a dvakrát krásné nůžky...ten hrnec v brance Pescary docela čuměl

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele