16. kolo
09.12.2012 15:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Pescara zvládla klíčový duel a v sestupovém boji se dostala před Janov

Kdo by náhodou po poslední prohře Janova s Chievem nechtěl přiznat, že jsou Rossoblu v hluboké krizi, pak už po dnešku musí mluvit stejně jako většina ostatních. Janov totiž nezvládl ani další klíčový duel s Pescarou, prohrál 2:0 a nadále se propadá tabulkou. Nejhorší na tom je, že už se za chvíli ani nebude mít kam propadat. Naopak Delfíni získali vitální tři body a sápou se z pásma sestupu.

Na Stadio Adriatico proti sobě nastoupily dvě nejhorší obrany soutěže, a tak se očekávaly góly. Zápas nicméně mohla otevřít červená karta, protože už v sedmé minutě riskoval za zákrok na Jankoviče druhé žluté napomenutí domácí Togni. Gólman Pescary Mattia Perin si musel v úvodu poradit s trestným kopem Daniela Tozsera, načež pak sledoval, jak jeho spoluhráči, jmenovitě Elvis Abbruscato a Ante Vukušić maří slibnou příležitost, když první jmenovaný nedokázal v koncovce přesně přihrát.

Mnohem lépe se mohlo po střele Juana Manuela Vargase dýchat Janovu, to by však ale musel míč skončit v síti a ne na břevně. Ani dorážející Kucka štěstí neměl, mířil nad bránu. Ve 24. minutě měli hosté šanci ještě mnohem větší. Nabídl jim ji Uroš Ćosić, který uklouzl, a Marco Borriello se řítil sám na gólmana, ale Perin skvěle zasáhl a dokázal míč vyrazit nad bránu. Sebastien Frey na druhé straně se poprvé ukázal až půlhodině hry, svou střelou ho zkoušel Vladimír Weiss. Že dnes Janovu není přáno, ukázala střela Juraje Kucky, který si hrudí sklepl míč a z 20 metrů vyslal na terč skvělý volej, jenomže také on trefil břevno.

Pomalu se slzami v očích tak mohli fanoušci Grifů sledovat vývoj utkání po změně stran. V 52. minutě totiž vyslal Bjarnason po levé straně Weisse, ten míč vrátil před branku a tam doklepával do sítě Elvis Abbruscato. V tu chvíli bylo s Janovem zle. Hosté se totiž nezmohli na žádnou odpověď a v 73. minutě kapitulovali podruhé. Definitivu domácímu vítězství dal Vukušić, když zužitkoval Weissovu přihrávku a se štěstím překonal Freye.

Po výhře 2:0 je Pescara po 16 kolech na 18. místě se 14 body, Janov je těsně pod ní s 12 body a na poslední Sienu už má náskok jen pouhý bod.

Autor: Ondřej Holzman / football-italia.net

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
ryzskej

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele