14. kolo
25.11.2012 15:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Mattia Destro rozhodl o výhře Římanů

Dnešní zápas měl speciální nádech především pro trenéra Zemana, který, jak známo, předešlé sezony vedl právě Pescaru. Nyní nadešel čas konfrontace. Tu zvládli lépe hosté, kteří díky gólu Mattiy Destra vyhráli.

Ovšem zvláštní emoce necítil pouze Zdeněk Zeman. Něco podobného prožíval také jeho protějšek na lavičce Pescary. Cristian Bergodi, který nahradil odvolaného Stroppu měl před sebou premiéru na lavičce Delfínů a navíc jej kdysi právě Zeman trénoval. Přátelská atmosféra byla na stadionu od začátku cítit a bylo to vidět i na tempu hry.

Americký záložník Michael Bradley si připsal první střelu na bránu mladíka Perina, ta ale nebyla z nejpřesnějších. O mnohem lépe již pro hosty dopadla akce kapitána Tottiho, jehož ránu z volného přímého kopu Perin vyrazil přímo k nohám Mattiy Destra. Italský reprezentant už akci v pohodě zakončil a poslal Vlky do vedení.

Po dvaceti minutách pálil z větší vzdálenosti Totti, ale brankář Pescary si poradil. O chvíli později měl míč u nohy opět římský kapitán, který centrem našel střelce prvního gólu, Destrovu hlavičku ale Perin chytil.

Po změně stran měl další šanci opět Destro, ale tentokrát vůbec nemířil přesně. Trenér Bergodi na situaci reagoval střídáním, na hřiště se dostal Slovák Weiss. AS postihla první špatná zpráva po hodině hry, kdy musel ze hřiště odejít Florenzi. Jeho zranění by ale nemělo mít vážnější charakter. Jeho místo zaujal Brazilec Marquinho.

Florenzi nebyl jediným hráčem Giallorossi, který musel střídat. Pro zranění musel odejít také Mattia Destro, kterého nahradil italský veterán Simone Perrotta. Deset minut před koncem se do šance probíjel domácí Elvis Abbruscato, ale obrana hostí si s jeho střelou nakonec poradila.

S vědomím jednogólového vedení přestávali hosté napadat a domácí Delfíni se dostávali k častým střelám. Náhradníka Goicoecheu zkoušeli postupně Caprari a Wiess. Konec zápasu zastihl Římany na půlce svého soupeře, převážně se ale hosté pouze snažili získat čas. Ofenzivní podívaná se tedy nekonala. Vítězní hosté se prozatím přesouvají na páté místo, domácímu trenérovi Bergodimu premiéra nevyšla a jeho celek je poslední.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

2:4

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
Francesco Totti AS

nerad tipuju, ale doufám v 0:5 (i bez Lamely s Osvaldem)

Reagovat
Francesco Totti AS

tak někdy jindy, no

Reagovat
smazaný uživatel

Klidně to tak mohlo dopadnout, neskutečně neproměněných tutovek.

Reagovat
Francesco Totti AS

na tutovky se nehraje

Reagovat
smazaný uživatel

já tipuju 1:4

Reagovat
smazaný uživatel

Pro Zemana extra zapas s viteznym koncem

Reagovat
smazaný uživatel

dobře Zeman!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele