38. kolo
19.05.2013 20:45 CET
1 : 5
(0:3)

Reportáž

Fialky deklasovaly Delfíny, třetí ale nejsou

Ani pětibranková demolice domácích Delfínů nepomohla Fiorentině ke kýženému třetímu místu. Toskánský celek se díky milánskému obratu v posledních minutách hry usazuje na čtvrté příčce. Povedenou sezonu uzavřel stylovým hattrickem Adem Ljajić.

Toskánský celek pronásledoval milánské AC v honbě za třetím místem a dnes večer mu los nadělil velmi přijatelného soupeře - sestupující Delfíny z Pescary. Již od úvodních minut Fialky potvrzovaly úlohu favorita, na centrovaný míč si naskočil Stevan Jovetić a jen těsně minul bránu. Černohorský talent možná v letním mercatu opustí ambiciózní tým a dnes se s ním chtěl rozloučit ve velkém stylu. Po uvolnění a nahrávce od Borjy Valera ale brankáře Mattiu Perina nepřekonal.

Když na sebe jeden hráč poutá pozornost většiny obránců, ostatní z jeho snahy mohou profitovat. Ukázkovým příkladem je Adem Ljajić, který zpravidla nastupuje v ofenzivním rozestavení Violy coby útočník. A svou sbírku gólů rozšířil i dnes večer. Po čtvrthodině hry se k míči dostal Cuadrado a jeho rychlé nohy poslaly expresní přihrávku právě na mladého spoluhráče. Ljajić si již věděl rady a poprvé prostřelil brankáře Perina.

Ljajićovo představení však zdaleka neskončilo. O pouhých osm minut později si naběhl na hranici pokutového území, počkal na přihrávku Matiase Fernándeze a vyšel vstříc dvěma protihráčům. Dvě rychlé kličky jej dostaly do výhody, kterou srbský talent využil přesnou střelou - 2:0.

Obrana Pescary prožívá rok dlouhou noční můru a dnes se chtěla s italskou elitní ligou rozloučit se ctí. Ani ta jí ale nebyla dopřána, neboť časomíra od posledního Ljajićova zásahu odkrojila pouhé čtyři minuty, když se vedení Fialek navýšilo. Matias Fernández se sice často musel smířit s rolí talentovaného náhradníka a evropský fotbal mu příliš nevyhovoval. Krok k návratu mezi hráče základní sestavy učinil dnes. Nejprve na Ljajićovu trefu nahrával, třetí branku pak vstřelil sám.

Chilský záložník dnes večer prožil nezapomenutelné chvíle, neboť byl jednou z hlavních postav vítězného týmu. Jeho snaha z kraje druhého poločasu vedla k vybojování ztraceného míče zpět na kopačky Montellových svěřenců, z čehož těžil Stevan Jovetić. Černohorská hvězda si navedla Fernándezovu nahrávku na silnější nohu a překonala bezmocného Perina - 4:0.

Mladý italský brankář má možná pověst velkého talentu, dnes ji ale příliš nepodpořil. O čtyři minuty později totiž inkasoval popáté! Adem Ljajić je jméno, na které bude obrana Pescary ještě dlouho vzpomínat, dnes totiž srbský fotbalista zkompletoval hattrick. Jeho rána z větší vzdálenosti přesně zapadla za záda brankáře Perina, který jen bezmocně sledoval dráhu letu. V cestě do sítě míči zabránit nedokázal a tak jen přihlížel toskánské radosti.

Ani pět branek v utkání a bezchybný útok vám ale čisté konto nezaručí, což se prokázalo i dnes. Stadio Adriatico si ještě jednou zakřičelo "gól". Na dlouhou dobu možná naposledy. Necelých deset minut pobyl na hřišti mladý italský obránce Marco Vittiglio, který nadvakrát překonal brankáře Cristiana Lupatelliho. Ani po této brance však domácí rozhodně slavit nebudou. A vlastně ani vítězové, protože i výhra znamená pouze čtvrté místo. Přesto se Florencie po dlouhé době opět představí v evropských pohárech.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:2............

Reagovat
smazaný uživatel

2:0. weiss da oba goly))))

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

Fialky valec, i bez kapitana Ujfiho jim to kope

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele