17. kolo
16.12.2012 15:00 CET
3 : 1
(0:1)

Reportáž

Calcio Catania - UC Sampdoria 3:1

Domácí Catania obrala o body Sampdorii, která sice vedla, ale nakonec musela pod tíhou tří zásahů kapitulovat. Za vítězstvím domácích stojí především velmi dobrá druhá půle. Díky třem bodům jsou nyní Etnei na osmém místě. Sampdoria ale opět padá na třináctou příčku.

Catania se prezentovala snahou skórovat už od začátku, ale obrana hostujících Blucerchiati byla velmi kompaktní a každý nebezpečný míč odklízela stranou. Střídání po čtvrthodině hry by někomu mohlo připadat jako oslabení, dnes se ale ukázal pravý opak. Mladý záložník s těžko zapamatovatelným jménem Paglialunga totiž sehrál ve vývoji utkání zásadní roli.

V dresu domácích zářil kapitán Izco, který prověřil brankáře Romera. Po Castrově nahrávce mohl zakončovat útočník Gonzalo Bergessio, ale trestuhodně přestřelil. První branka padla po faulu Nicoly Legrottaglieho na pronikajícího Icardiho. Sudí Orsato nařídil penaltu a tu proměnil s velkým přehledem zkušený Enzo Maresca - 1:0 pro hosty.

Následující minuty plně patřily lépe hrajícím hostím. Chyba brankáře Andujára mohla být fatální, ale Icardi se k míči nedostal včas. V další velké šanci se Icardi objevil o minutu později, tentokrát sice zakončil, ale zdaleka ne přesně. Nyní měl Orsato napilno, protože nejprve nebezpečně střílel Bergessio, poté se domácí dožadovali penalty po průniku Castra a nakonec mí z brankové čáry odkopával Rossini. Místo toho ale rozhodčí odpískal konec první půle.

V té druhé už to bylo gólově mnohem zajímavější. Po chybě domácí obrany mohl zakončovat aktivní Icardi, ale trestuhodně přestřelil. A trest se dostavil záhy - Bergessio počkal na podporu spoluhráčů, vybídl volného Paglialungu a ten se nemýlil - 1:1.

O dalších deset minut již Sampdorii na účtu tohoto utkání nezbýval ani jeden bod, protože od Marcheseho přistál nadýchaný centr přímo u nohou Bergessia a tento útočník zpravidla ví, kam míč patří - 2:1.

Sampdoria mohla srovnat, to by ale střídající Nicola Pozzi musel mít přesněji seřízená mířidla. Takto míč napálil mimo Andujárovu bránu. O to víc musel být frustrovaný, když viděl, jak spolupráci s Bergessiem zakončuje Lucas Castro a posílá hosty domů bez bodů.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:0.........

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele