19. kolo
05.01.2013 18:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Catania se s Turínem rozdělila o body

Po dlouhých letech se opět střetly celky Catanie a turínského FC. Kdo čekal kanonádu, bude si muset ještě chvíli počkat, protože se dnes branka neslavila ani jednou. Utkání hodně ovlivnila červená karta domácího Francesca Lodiho.

Skóre se dvěma nulami vzbuzuje pocit, že šlo o víceméně neakční utkání. Přesto to není pravda, na Stadio Angelo Massimino jsme se dočkali mnoha zajímavých příležitostí. Posuďte sami. První utkání nového roku přineslo brzkou červenou kartu, kterou inkasoval domácí ofenzivně laděný Francesco Lodi. Mistr přímých kopů neunesl hraniční situaci po faulu a za nevhodné chování obdržel pozvánku do šaten.

O odpověď se snažili hosté, jmenovitě Riccardo Meggiorini, jehož ránu domácí brankář Andujár s problémy vyrazil. Po centru Alessia Cerciho zakončoval Meggiorini ještě jednou a tentokrát hlavou, ale Andujár se opět vyznamenal. Co víc, založil akci, na jejímž konci se odehrál Vivésův faul na pronikajícího Mariana Izca a sudí Bergonzi pískal penaltu. Té se při nepřítomnosti dvorního exekutora ujal sám Izco, ale nezvolil nejlépe a míč skončil na břevně!

Hosté ze Sicílie zahrozili o chvíli později znovu, po ráně Papu Gómeze musel předvést brilantní zákrok gólman Jean-Francois Gillet. Na jeho umění se spoléhal zbytek týmu také pět minut před koncem první půle, kdy se k němu dostal Bergessio a ve skluzu se ho pokoušel překonat. Nevyšlo to a tak se skóre nezměnilo.

Na Gonzalu Bergessiovi byla chuť skórovat velmi znát, ale ani po změně stran se mu nevedlo o mnoho lépe. Catania sice hrála v deseti mužích, ale zdálo se, jakoby to bylo spíš naopak. Neuspokojivou aktivitu se snažil oživit Rolando Bianchi, ale jeho pokus brankář Andujár chytil. Svého spoluhráče chtěl napodobit Cerci, ale s jeho přesnou střelou si Andujár opět poradil.

Na bránu Gilleta se přiřítil Sergio Almiron, ale jeho snaha odměněna nebyla - míč skončil mimo tři tyče. Obrana Turína chybovala až příliš často, potrestat ji mohl Gómez, ale tentokrát se mu to nepodařilo. Počet hráčů se mohl ještě jednou změnit, když Matteo Darmian nohou, která byla příliš vysoko, ostře kopl spoluhráče do hlavy, ale sudí Bergonzi mu druhou žlutou kartu neudělil. To se přirozeně nelíbilo trenéru Maranovi, který byl za protesty vykázán na tribunu.

V závěrečných fázích zápasu měli hosté velmi dobrou příležitost. Po přetaženém centru se k míči na zadní tyči dostal Simone Verdi, ale brankář Andujár stál na svém místě připraven. Body se tedy dělí, Catania je prozatím na devátá. Turínské FC zůstává na třinácté příčce.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele