2. kolo
02.09.2012 20:45 CET
3 : 2
(0:1)

Reportáž

Catania v otevřeném duelu přestřílela Janov

Nečekaně dramatický zápas byl k vidění na Stadio Angelo Massimino, kde svou tvrz hájila proti Janovu Catania. První poločas těsně vyhráli hosté, ale po přestřelce ve druhém dějství se nakonec ze zisku tří bodů radují domácí borci.

Grifové chtěli navázat na úvodní vítězství nad Cagliari a zapomenout tak na loňské venkovní hrůzy, ale první poločas příliš nadějí nepřinášel. Catania byla lepším mužstvem a nejvíce hrozil Gonzalo Bergessio. Nejprve však branku těsně minul a ani akrobatické zakončení mezi třemi tyčemi neskončilo. Frey tak musel zasahovat akorát proti Gomezovi, protože ani Sergio Almiron neměl seřízenou mušku.

Přesto bylo překvapením, když se ve 25. minutě ujali vedení hosté. Vargas, nová posila z Fiorentiny, po levé straně vnikl do vápna, míč se dostal až na druhou stranu k Immobilemu a ten připravil jednoduchou pozici pro Juraje Kucku. Slovenský záložník zakončoval z několika decimetrů do prázdné brány.

Janov nakonec do poločasové pauzy vedení udržel, ačkoliv hrozili Almiron s Bergessiem a v závěru ještě zaváhal v dobré příležitosti Lodi.

Po změně stran však začal úřadovat Bergessio. Zasloužené vyrovnání přinesla 65. minuta, kdy našel za obránci Bergessia Castro a domácí útočník se v zakončení nemýlil. Uběhly jen tři minuty a Bergessio se radoval znovu. Dokonale využil Lodiho rohového kopu a hlavou otočil skóre.

Hra se rázem výrazně otevřela a devět minut před vypršením řádné hrací doby srovnal stav utkání Boško Jankovič, který se trefil povedenou ranou z 20 metrů. Fanoušci se na stadionu v Catanii bavili, obzvlášť ti domácí pak měli úsměv na rtech, když se v 84. minutě postavil k trestnému kopu Lodi a přesnou ranou znovu strhl vedení na stranu Rossazzurri.

V nastaveném čase ještě bojoval alespoň o bod střídající Marco Borriello, jenž se v poslední přestupový den vrátil z AS Řím, ale Andujar ho vychytal. Smůlu měl i Sampirisi, jehož hlavičku zastavilo břevno, a tak si Catania připisuje letošní první tři body.

Autor: Ondřej Holzman / football-italia.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

X

Reagovat
smazaný uživatel

ani mohutne posilovani hostum nepomuze... 3:1

Reagovat
smazaný uživatel

merkeeeel 1:2 !

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele