25. kolo
17.02.2013 15:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Catania o gól vyhrála a přibližuje se pohárům

Jediný gól rozhodl o třech bodech pro domácí tým, postaral se o něj Sergio Almirón. Skóre se již nijak neměnilo, což znamená sedmou příčku pro sicilský celek, naopak velké starosti pro Bolognu. Felsinei se totiž přiblížili sestupovým příčkám.

Rolando Maran může být velmi spokojený s výsledkem, kterým jeho svěřenci podporují nárok na evropské poháry. Velký sen většiny fanoušků Etnei tak rozhodně zůstává živý. Přesto Maran pravděpodobně nebude úplně slavit - v mnoha fázích zápasu byl jeho tým horší a dokonce se v závěru musel bát o výhru.

Skvělý zákrok vytasil po pěti minutách brankář Andújar, který zlikvidoval šanci střelce Alberta Gilardina. To byla ale bohužel na dlouhou dobu jediná velká příležitost ke změně skóre. Týmy působily ustrašeným dojmem, ani jeden nedokázal překonat střed hřiště na delší dobu.

První velké šance jsme se dočkali až po půlhodině hry. A mohlo jít o velmi kuriózní branku, protože hostující obránce Mikael Antonsson nevypočítal rotaci míče a jeho hlavička, která měla zabránit gólu, málem skončila za brankářem Curcim. Naštěstí pro hosty se ale o vlastní branku nejednalo, protože míč se stočil mimo.

Ke konci poločasu se tlak domácího týmu stupňoval. Obrovskou šanci Catanie spálil Goméz. Situace začal nenápadně, přesto se Bergessio dostal do zakončení a hlavou trefil tyč! Míč se od ní odrazil zpět do hřiště ke kopačkám Goméze, který ale z blízkosti trefil pouze brankáře Curciho!

Kam se poděla spravedlnost, říkali si možná příznivci domácích Etnei. To asi zaslechl Sergio Almiron, který se rozhodl se stavem něco udělat. Po Gomézově přesném centru se nevysoký záložník popracoval k zakončení a přesnou hlavičkou poslal domácí do vytouženého (a zaslouženého) vedení.

Další velkou šanci spálil po hodině hry Alberto Gilardino. Když se chystal po výborném pasu zakončit, vrátil se s ním záložník Francesco Lodi a skvěle načasovaným skluzem útočníka odzbrojil. Opět jsme ale museli na další větší šanci a případnou změnu skóre čekat dlouhou dobu. Střídající Davide Moscardelli sice znamenal nějaké oživení, ale jeho nadějná rána neprošla přes obránce Spolliho.

Deset minut před koncem našel střídající Garics nákopem spoluhráče Gilardina, ten ale dnes neměl svůj den a ve velké šanci minul bránu! Jeho střela mířila jen pár centimetrů od Andújarovy svatyně. Neschopnost hostí o cokoli gólového nakonec demonstroval tahoun Diamanti, který sám před Andújarem netrefil bránu! Sudí Russo po několika nastavených minutách ukončil trápení hostí a všechny tři body zůstávají na Sicílii.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

X

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele