22. kolo
27.01.2013 15:00 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Catania obrátila vývoj utkání, krize Fiorentiny se prohlubuje

Ačkoli hosté z Florencie vedli, nakonec se domů vrací bez bodů. O ty je připravily trefy Legrottaglieho, na nějž navázal Lucas Castro. Jeho gól z posledních chvil zápasu znamená překvapivé tři body, díky nimž Catania přeskakuje AS Řím.

Catania dnes nebyla favoritem, přes se jí povedlo prodloužit svou úspěšnou sérii a díky třem bodům se sen o pohárech přiblížil. Díky remíze Římanů v poledním utkání dokonce slaví sedmou příčku. Fiorentina oproti tomu naposledy vyhrála na konci prosince, od té doby ztrácí body a trochu jí dochází dech.

Catanie dnes sázela na výborně hrající defenzivu a spolehlivě chytajícího brankáře Andujára. K tomu se dostal míč třeba po rohovém kopu Fiorentiny, ale zkušený brankář si se šancí hostí poradil. Po několika pokusech Montellova týmu ale musel i Andujár kapitulovat. Po dvaceti minutách se totiž míč dostal na hlavu záložníka Giulia Micgliaccia a ten otevřel skóre zápasu.

Domácí chtěli reagovat, ale střelu Lucase Castra zablokovala hostující obrana. Ofenzivní tendence předvedl také útočník Lucas Barrientos, ale jeho rána nakonec mezi třemi tyčemi neskončila. Po nastavené minutě navíc se tak oba týmy odebraly do kabin.

Druh půle se Maranovým svěřencům povedla nad očekávání. Již po pěti minutách se centr z volného přímého kopu snesl k Nicolovi Legrottagliemu, který jej poslal za Netova záda a na Sicílii se slavilo. Florentský celek chtěl samozřejmě odpovědět, pokusil se o to Adem Ljajič. Jeho střela ale skončila na břevně Andujárovy brány!

Utkání zásadně ovlivnilo chování Alberta Aquilaniho, který viděl z rukou sudího Celiho rovnou červenou kartu a oslabil svůj tým v rozhodujících chvílích utkání. Potrestání ze strany domácího celku se dostavilo v nejhorší možnou chvíli - dvě minuty před koncem si s míčem nerozuměl Facundo Roncaglia a z jeho chyby vytěžili Etnei maximum. Přeskočil ho totiž aktivní Castro a hlavičkou míč přesně uklidil za Netova záda. Maranův výběr tedy otočil skóre zápasu ve svůj prospěch.

Ani čtyři nastavené minuty již nepomohly Fialkám k bodovému zisku, Catania tedy vítězí. Utkání hodně ovlivnilo vyloučení Alberta Aquilaniho, po němž jeho spoluhráči inkasovali rozhodující zásah. Fiorentina se nyní propadá na šestou příčku, předstihlo jí milánské AC.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele