15. kolo
30.11.2012 20:45 CET
1 : 3
(1:0)

Reportáž

Spasitel El Shaarawy zavelel k obratu a AC slaví tři body!

Z mladého "Faraona" se stává klíčová postava celého milánského týmu. Pokud ze současného kádru někdo dokáže nahradit góly Zlatana Ibrahimoviče, pak je to právě útočník s číslem 92 na dresu.

Pokud chce AC bojovat o nejvyšší příčky, bude spoléhat především na jednoho hráče. Stephan El Shaarawy se, jak se zdá, dostal do obdivuhodné formy, díky níž v pouhých dvaceti letech táhne ofenzivu jednoho z nejslavnějších týmů světa. V patnácti zápasech se talentovaný útočník s egyptským občanstvím trefil již dvanáctkrát. Dnes si do kolonky vstřelených gólů přidal další dva kusy. Jeden gól přidal Prince Boateng, který tak odpověděl na vedení Catanie.

Trenér Massimiliano Allegri udělal oproti poslednímu duelu s Juventusem jednu změnu - do obranné řady se postavil Francesco Acerbi, který tak nahradil Mária Yépese. V první šanci zápasu se ocitli hosté z města módy, Prince Boateng si rozvzpomněl na dynamit v noze a tvrdou střelou prověřil schopnosti brankáře Andujára.

Po deseti minutách ale udeřili domácí a stadion Angelo Massimino byl nadšen. Na rohový kop známého exekutora Lodiho si v pokutovém území naskočil Nicola Legrottaglie a hlavou poslal míč do pravého rohu milánské brány - 1:0.

Vedení svého týmu mohl ještě v prvním poločase navýšit opět aktivní Lodi. Záložníkovu střelu z volného přímého kopu ale nakonec brankář Amelia zneškodnil. AC se ale za první půli k ničemu nedostalo a rozhodně se nedá mluvit o povedené půli. V té druhé se ale něco změnilo.

A to byl počet hráčů na hřišti. Tým trenéra Marana značně oslabil Pablo Barrientos, který už čtyři minuty po změně stran dostal druhou žlutou kartu a byl rozhodčím Orsatem vyloučen. O chvíli později Rossoneri svou početní výhodu využili. Na centr před bránu si naběhl El Shaarawy a jemným dotykem před Andujárem změnil dráhu míče - 1:1.

Tyto chvíle patřili hostům, domácí se téměř nedostali k míči. Tři minuty poté se milánským podařilo kompletně otočit skóre, když si na hranici pokutového území pohrál s obranou domácích Boateng a zakroutil míč do brány - 2:1.

Deset minut před koncem mohl třetí gól přidat Robinho, ale minul před prázdnou bránou. Aby to hráčům AC nebylo líto, rozhodčí Orsato poslal do kabin střelce druhé branky a síly se vyrovnaly. Nevyrovnalo se ale skóre, právě naopak. V poslední minutě se k míči dostal El Shaarawy a jeho kroucená střela se od vzdálenější tyče dostala za Andujárova záda. Hosté z Milána se mohou radovat ze tří bodů a nové hvězdy v útoku, navíc sídlí na sedmém místě. Catania je prozatím devátá.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, soccernet.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
Sotuen

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

0-2 FORZA GRANDE AC Milan...

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
AC.Milan

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.dailymotion.com/video/xvige1_catania-1-3-ac-milan-highlights-all-goals-30-11-2012_sport

Těžko říct jak by to nebýt té domácí červené dopadlo, každopádně AC to rozjeli ve druhé půli solidně...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele