20. kolo
12.01.2013 18:00 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

Gilardino skóroval dvakrát, Bologna si jasně poradila s Chievem

Bologně se nedávno podařil skvělý kousek, když porazila Neapol dvakrát za sebou. Od té doby se jí ale nevedlo a ztrácela body. Proti tomu se rezolutně postavila dnes v podvečer, kdy si až nečekaně jasně poradila s hosty z Verony.

Alberto Gilardino už sice nemá pověst špičkového zakončovatele, který se trefuje se železnou pravidelností, ale když už se trefí, většinou nezůstane u jednoho zásahu. Celky AS Řím nebo Catanie by mohly vyprávět. Dnes se k nim přidává i Chievo Verona, které podlehlo Felsinei o čtyři branky.

Pro mnohé bylo možná překvapením, že se do základu hostující jedenáctky nedostal Alberto Paloschi, domácí zase jen na lavičce nechali například Sorensena nebo Mottu. Paloschimu to ale nemuselo vadit, protože se na hřiště dostal už v osmnácté minutě. To na něj padla trenérova volba po zranění Roberta Guany. A Paloschi přišel s úkolem srovnat, protože už po třinácti minutách domácí borci vedli. Koné si totiž naskočil na Diamantiho rohový kop a hlavou překonal zkamenělého Stefana Sorrentina - 1:0.

Nejnebezpečnějším mužem Mussi Volanti byl Cyril Théréau, jehož nákop si do vlastní brány nejdřív málem srazil René Krhin. O dvacet minut později, když se hra odbývala především v minisoubojích uprostřed půlící čáry, se Théréau dostal do zakončení ještě jednou. Přímá střela znamenala pro Agliardiho námahu, ale nakonec si zkušený brankář domácích poradil.

Možná se už hostující hráči viděli v šatnách, chvíle kýženého odpočinku jim ale řádně narušil Alberto Gilardino. Bývalý italský útočník se rozhodl zatížit Sorrentinův účet ještě jednou - po skvělém Pérezově pasu mezi dva obránce si s míčem skvěle rozuměl a poslal jej přesně za bezmocného brankáře.

Nepříznivého stavu a téměř nulové ofenzivní aktivity si všiml i hostující Eugenio Corini a poslal na hřiště útočníka Pellissiera. Ještě lépe ale zareagovali domácí - opět vstřelenou brankou. Když necháte na malém vápně propadnout míč k někomu jako je Gilardino, musíte očekávat problémy. Pokud se Chievu nelíbilo skóre 0:2, nová změna jej určitě nepotěšila.

Snahu zvrátit výsledek a odejít se vztyčenou hlavou ukázal obránce Jokič, jeho pokus ale nezměnil hrozivě svítící nulu na kontě hostí. Na trávník se dostal i Luciano a dvacet minut před koncem vyslal na bránu Agliardiho nebezpečnou střelu zpoza zdi, ta se ale neujala. A tak měli poslední slovo opět domácí. Gilardinův důraz před bránou napodobil o něco mladší spoluhráč Manolo Gabbiadini a zasadil poslední úder. Po jasném skóre je Bologna třináctá, veronští zatím stále jedenáctí.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:0...............

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele