6. kolo
30.09.2012 15:00 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

Gilardino opět úřadoval!

Bologna přejela Catanii naprosto jasným způsobem. Výsledek trochu až neadekvátní pro hosty má na svědomí především dvoubrankový Alberto Gilardino.

Catania byla před utkáním pasována do role jasného favorita. Jak jsme již zmínili v preview, trenéru Maranovi se velmi daří navázat na práci předchůdce Montelly a výsledkem je osmé místo. Optimistická vize budoucnosti ale dnes utrpěla povážlivou trhlinu. Přesněji řečeno čtyři trhliny.

Uběhlo sotva dvacet minut a domácí se mohli radovat poprvé. Zdaleka však ne naposled. Obrana Catanie nedokázala odvrátit centr Bologně dál, než je příhodné a volný Tiberio Guarente poslal svůj tým do vedení.

Další velkou ztrátu znamenalo pro Catanii zranění Spolliho. Spolehlivý pilíř obranné formace musel být již po dvaceti čtyřech minutách vystřídán a nahrazen Belluscim. Pět minut před koncem poločasu přišla první velká chvíle Alberta Gilardina, kterému prostředí menšího klubu vyloženě svědčí. Po přesně načasované přihrávce v pohodě překonal Andujára a do šaten tak odcházeli domácí mnohem spokojenější. Přesto, že se zranila brankářská jednička Curci. Místo něj čelil střelám hostí Agliardi.

Gilardino přišel ze šatny evidentně posílen, neboť již po deseti minutách tvrdou střelou prověřoval Andujára. To mu sice nevyšlo, ale hned o minutu později se už radovat mohl. Jeho hlavička po přesném centru si našla cestu do brány a Catanii tento gól zlomil.

Frustraci hostí dokumentovala reakce Capuana, který se surově ohnal proti protihráči a viděl červenou kartu. To ale nebylo vše. Bologna si zápas vysloveně užívala a na konci dlouhého pětiminutového nastavení skóre uzavřel aktivní Panagiotis Koné. Bologna je díky třem bodům dvanáctá, hosté se propadli na desátou příčku.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Murtago

Catania byla před utkáním pasována do role jasného favorita?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele