24. kolo
10.02.2013 15:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Znovuzrozená Siena bojuje o setrvání, dnes se dělí s Bolognou

Atmosféra v Sieně má stoupající tendenci. AC totiž dokázalo alespoň částečně navázat na svůj nedávný úspěch proti Interu Milán a dnes remizovalo s Bolognou. Prosadila se také nová posila, úvodní branku vstřelil Innocent Emeghara.

Dnes byli favoritem domácí hráči, kterým zatím vychází taktika poklidného středu tabulky. Siena je v mnohem kritičtější situaci, tradiční toskánský celek byl ještě nedávno poslední tým tabulky. Po dvou výhrách ze tří zápasů se ale jeho forma zvedá a tak nás čeká ještě velmi zajímavý boj o přežití.

Domácí Bologna si byla vědoma síly publika coby dvanáctého hráče a od úvodních minut přitlačila Sienu ke zdi. V takových situacích obvykle obrana toskánského klubu kapitulovala, dnes tomu ale bylo jinak. V některých fázích jí vypomohl brankář Pegolo, jindy ji zachránil zdvižený praporek pomezního rozhodčího. Jako po dvaceti minutách, kdy se z ofsajdové pozice prosadil Alberto Gilardino. A tak mohla udeřit Siena. Bianconeri přešli do rychlého útoku a přesný centr poslal za Curciho záda Emeghara - druhá branka ve třech utkáních.

Felsinei se ale nevzdali a ještě do konce první půle srovnali krok. Míč z volného přímého kopu dostal nečekanou rotaci a nakonec se snesl ke kopačkám nabíhajícího Koného. Řecký záložník vstřelil svou pátou branku v probíhajícím ročníku a jak se později ukázalo, byla to branka znamenající bod.

S ním se ale domácí dlouho nechtěli smířit a tak do druhé půle místo obránce Motty vyběhl útočník Gabbiadini. O slovo se přihlásil také domácí tahoun Alessandro Diamanti, ale jeho pokus nakonec mezi třemi tyčemi neskončil. Stejně tak jeho další pokus, tentokrát mnohem razantnější. K zakončení se dostal také střídající Manolo Gabbiadini, ale míč napálil vysoko nad bránu.

Ke konci zápasu se v šancích vystřídali Diamanti, Gabbiadini a Peréz, ale za Pegolova záda se už žádná střela nedostala. A protože ani útok Sieny již nebyl tak nebezpečný, skončilo utkání remízovým výsledkem. Ten určitě víc těší Sienu, které dává naději na setrvání mezi nejlepšími.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele