28. kolo
10.03.2013 12:30 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Germán Denis porazil Pescaru

Statečně se sice Pescara bránila nájezdům domácího celku, ale její úsilí nakonec nekončí třemi body. Hrdinou utkání (pro domácí příznivce) se stal Germán Denis, argentinský střelec se dnes odpoledne trefil dvakrát.

Hosté z Pescary zoufale touží po záchraně a úniku ze sestupových příček. Na své vzkříšení si ale budou muset ještě počkat - premiéra Cristiana Bucchiho se nepovedla. Delfíni sice překvapili a po góle Gaetana D'Agostina vedli, ale Atalanta umí otáčet zápasy a dokázala to i dnes v poledne. Dvakrát totiž udeřil Germán Denis.

Jinak ale musím říct, že v lehce ospalém tempu se odehrávala většina zápasu a diváci na stadionu Atleti Azzurri d'Italia se mnoha gólových šancí nedočkali. Tři body znamenají pro Atalantu pohodlnou jedenáctou příčku, Pescara na druhé straně upadá do větších a větších potíží.

Se střelou Bonaventury si poradila hostující obrana, které se prvních zhruba dvacet minut dařilo neinkasovat. Co víc, nového trenéra Bucchiho potěšil i do té doby neproduktivní útok. Po rychlé kombinaci zakončil první střelou na bránu tím nejlepším způsobem zkušený Gaetano D'Agostino a Pescara v Bergamu vedla!

Radost hostí ale netrval dlouho, neboť se obrana Pescary opět nevyznamenala. Po faulu na soupeře se sudí Celi rozhodl písknout do píšťalky a nařídil pokutový kop ve prospěch domácích. K jeho zahrávání se postavil střelec Germán Denis a brankář Pelizzoli byl bez šance.

Pět minut po začátku druhé půle se k zajímavé střele odhodlal Lucchini, který ale Pelizzoliho nepřekonal. Po nepodařeném pokusu o útok ze strany Delfínů se k míči dostali domácí a rozhodli utkání. Na konci rychlého protiútoku stál Germán Denis, který svou druhou brankou v zápase otočil skóre ve prospěch Orobici - 2:1.

Pescara neměla sílu vzdorovat rozehranému soupeři, domácí Atalanta se pro změnu spokojila s těsnou výhrou a do konce utkání jsme již ani jednu šanci neviděli. Pokud se chce Pescara zachránit, nečeká trenéra Bucchiho vůbec jednoduchá práce. I když se dnes útočníci prosadili, obrana stále dělá mnoho zbytečných chyb.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:2.........

Reagovat
hradec

Atalanta 0:0 Pescara nuda...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele