21. kolo
20.01.2013 12:30 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Polední šlágr vítěze neurčil, Fialky remizovaly s Neapolí

Souboj druhého celku tabulky s pátým nakonec zůstal nerozhodný, skórovaly oba týmy. Na úvodní gól domácích zareagovali Partenopei svou největší zbraní - Edinsonem Cavanim.

Neapol se po úspěšném soudním odvolání posunula na druhé místo za vedoucí Juventus. Stará dáma si ale včera jasným výsledkem poradila s Udinese a tak byla na tahu Mazzariho parta. Nečekal ji ale lehký soupeř - Montellovi svěřenci jsou černým koněm soutěže a o body se jen tak nedělí. Dnes tomu ovšem bylo jinak.

Tempo zápasu bylo od začátku poměrně vysoké, ale oba týmy dobře bránily. Horkokrevná atmosféra byla znát a zapříčinila hned pět žlutých karet ještě v rámci první půlhodinky. Po jejím uplynutí se ale už skóre měnilo. Facundo Roncaglia nacentroval míč před bránu na vysokého Toniho a jeho důraz se vyplatil - brankář Morgan De Sanctis vyrobil velkou chybu a míč skončil v síti!

S tím se ale hosté nechtěli smířit a chybu svého gólmana brzy napravili. Nejlepší střelec Serie A, Edinson Cavani, opět úřadoval. Dráhu přímého volného kopu pozměnil uruguayský ostrostřelec přesně tak, aby na míč brankář Neto nedosáhl a bylo srovnáno.

Po hodině hry se míče ujal Slovák Marek Hamšík a posunul jej na nabíhajícího Gorana Panděva, tomu ale zkazil radost pomezní rozhodčí, jehož praporek vyletěl nahoru. Brankář Neto se musel ohánět také o minutu později, když hlavičkoval Marek Hamšík, do vedení ale svůj tým neposlal. Po chybě Angela Britose mohl střílet Cuadrado, ale také on byl zastaven ofsajdem.

Gökhan Inler nám předvedl svou oblíbenou disciplínu, když pálil z větší vzdálenosti, Neto byl ale opět připraven a perfektním skokem zkazil hostům radost. Edinson Cavani mohl otočit průběh utkání, ale na vybídku Hamšíka nestihl zareagovat. Obdobný konec měla akce z poslední desetiminutovky, kdy se po Britosově centru rozhodl zakončit Goran Panděv, ale Neto se dnes již překonat nenechal.

Poslední zajímavou střelu utkání měl na svědomí domácí Alberto Aquilani, záložníkův projektil ale mířil mimo. Sudí Bergonzi tak ukončil klání remízou, po níž se mnohé nezměnilo - jen Juventusu se lépe dýchá. Florentský celek ale určitě neklesne ani po tomto kole.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
olis

1:2

Reagovat
Recoba Inter

VIOLA

Reagovat
mastakillah

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:4

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele