19. kolo
06.01.2013 15:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Ve Florencii se zrodilo překvapení - domácí Viola nestačila na nováčka z Pescary

Vítězná série Fiorentiny se dnes zastavila, stejně jako celý její dobře promazaný stroj. Důvodem byla obrana nováčka z Pescary s brankářem Perinem v čele.

Kdo by to čekal - favorit na domácí půdě neměl mít s Pescarou větší problémy. Po devadesáti minutách ale bylo všechno jinak. Přitom začátek nahrával původním prognózám. Luca Toni se dostával s míčem na osamoceného Perina, který ale vytáhl svůj první (a zdaleka ne poslední) skvělý zákrok. Další důležitý zákrok na mladého brankáře čekal po dvanácti minutách hry, kdy obrana Pescary nepohlídala volného Tomoviče a ten tak mohl zakončit. Perin ale s ledovým klidem odvrátil míč do bezpečí.

A opět Fiorentina. Domácí univerzál Cuadrado nic nevymýšlel a napálil míč směrem na bránu Pescary. A opět Perin, který jeho dělovku poslal mimo tři tyče. Další šanci si Fiorentina vytvořila hned z následné akce, ale Pasqual z úhlu netrefil nejlépe. Po půlhodině hry byl tlak Violy skoro nesnesitelný. Obrana Pescary měla co dělat, v o mnoho horších pozicích byl brankář Perin. Alberto Aquilani hlavička velmi dobře, ale ještě lépe zareagoval Mattia Perin. Tento minisouboj se odehrál i o chvíli později, když se k míči u příležitosti volného přímého kopu postavil znovu bývalý hráč Říma či Liverpoolu. Perin ale dnes prostě nepovolil.

Držení míče hovořilo jasně pro Violu, stejně tak počet střel v poměru osm ku jedné. Skóre se ale neměnilo a mohl za to jediný muž - Mattia Perin. Pescaře došlo, že pokud chce vyhrát, musí v jejím kádru oslnit také útočníci. Přání Cristiana Bergodiho vyslyšel Jonathas, který po Weissově centru uklidil míč za záda Neta a Pescara vedla!

Dnešní duel nedohrál Chilan Pizarro, který se zranil a čeká ho pauza. Inkasovaný gól jakoby zarazil útoky Fialek, které přestávaly být nebezpečné. Pescaře stačil jednogólový náskok a snažila se držet míč na svých kopačkách. S výsledkem chtěl něco konkrétního udělat Stevan Jovetič, ale dnes neměl štěstí. Dvě minuty před koncem se mohl prosadit Adem Ljajič, střela střídajícího hráče ale nakonec skončila těsně vedle Perinovy brány.

Kdyby Ljajič svou šanci využil, mohly se dít ještě velmi zajímavé věci. Nevyužil, a tak se ke slovu přihlásila opět Pescara. Chybu v obraně vytvořil Roncaglia, který nabídl míč Celikovi. Ten se šance chopil a už nepustil - 2:0 pro nováčka. V závěru se ještě pokusil zakončit Jovetič, ale skrz Perina dnes prostě nic neprošlo. Pescara je po překvapivém vítězství patnáctá, Fiorentina zatím třetí.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1............................

Reagovat
smazaný uživatel

Tak tohle byl slušný propal

Reagovat
smazaný uživatel

TOTALNE SLUŠNY....

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele