3. kolo
16.09.2012 15:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

ACF Fiorentina - Calcio Catania 2:0

Další výhru si připsala Fiorentina, která odehrála velmi povedené utkání proti Catanii. Fialky se dostaly do vedení už v prvním poločase, trefil se Stevan Jovetič. Ve druhé půli pak přišla velká chvíle pro navrátilce Luku Toniho, jehož trefa znamenala konečný výsledek 2:0 ve prospěch Fiorentiny.

Domácí Viola ukázala v prvních zápasech velký potenciál a i v dnešním zápase si vedla velmi dobře. V prvním poločase diktovala tempo výhradně ona a těsně před odchodem do šaten se zaslouženě ujala vedení.

Úvodní branka ale mohla přijít mnohem dříve, dvě dobré příležitosti měl Ljajič, ale ani jednou na Andujara nevyzrál. Udeřit mohlo i na druhé straně, Gomez branku skutečně vsítil, ale ta nebyla pro jednoznačný ofsajd správně uznána. Fiorentina držela míč a hledala skulinku, kudy by mohla udeřit. A dvě minut před koncem prvního poločasu jí skutečně našla. Stevan Jovetič přízemní ranou překonal Andujara a Catania tak prohrála první půli nejtěsnějším rozdílem 0:1.

Fiorentina v žádném případě nepolevovala ani ve druhém poločase. Byla jasně lepším týmem a zaslouženě vstřelila druhou branku. V 63. minutě přišel očekávaný moment pro všechny příznivce Fialek. Na plac se totiž dostal oblíbenec Luca Toni a sotva pobyl na hřišti dvě minuty, hned se zapsal do střeleckých listin. Luca Toni stál ve správný čas na správném místě - 2:0 pro Fiorentinu.

Čtvrthodiny před koncem mohlo přijít zdramatizování, Bergessio dobře hlavičkoval a neméně dobře zasáhl gólman Viviano. V závěru utkání měl ještě jednu dobrou příležitost Toni, jenže scházela mu větší přesnost. Na každý pád, Fiorentina vedení v pohodě uhájila a je pátá, Catania klesla na sedmé místo.

Autor: Ondřej Linhart / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Fiore si hrave poradi 4:1

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele