7. kolo
07.10.2012 15:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Domácí Fialky vyválčily s Bolognou tři body

Fiorentina se díky výhře nad Bolognou vyhřívá na šesté příčce, Gialloblu jsou dvanáctí. Alberto Gilardino se proti svému bývalému zaměstnavateli nakonec neprosadil. Jedinou branku utkání vstřelil Stevan Jovetič.

Dlouhé čtyři roky strávil Alberto Gilardino v městě renesance. Po nějaké době se mu ale přestalo dařit a tak potřeboval znovu zprovoznit své střelecké instinkty. První zápasy v dresu Bologně se mu střelecky daří, dnes se na jeho umění spoléhali spoluhráči ještě víc. Čekala je totiž velmi silná Fiorentina.

Na první branku nečekali diváci příliš dlouho, domácí ji vstřelili už po sedmi minutách. Po rohovém kopu se míč kvůli nekoncentrovanosti hostující obrany dostal k volnému Jovetičovi, který si se zbytkem práce poradil a poslal svůj tým do vedení.

Po dvaceti minutách se mohl černohorský útočník radovat podruhé, tentokrát ale jeho lob přes brankáře skončil o něco výš, než by si diváci žádali. Hrozila ale také hostující Bologna, když z přímého volného kopu střílel Alessandro Diamanti. Jeho rána obstřelila zeď, neobstřelila ale brankáře Emiliana Viviana, který předvedl perfektní zákrok a udržel stejný stav až do konce poločasu.

V tom druhém jsme byli svědky několikaminutového tlaku domácích, konkrétně se ukázal Luca Toni. Pět minut po změně stran vstřelil hlavičkou gól, nacházel se ale v ofsajdovém postavení a proto jeho branka zůstala pouze teoretickou. O chvíli později mohl vstřelit další branku, spoluhráč Borja Valero mu ale zapomněl nahrát a celá akce skončila pro domácí nezdarem.

Po hodině hry vystřídal italského útočníka Mounir El Hamdaoui a hned se zapojil do útočné akce. Jeho ránu ale zastavila domácí obrana. Střídající hráči byli velkým oživením na obou stranách, v dresu Fiorentiny se ke konci zápasu blýskl také Juan Cuadrado, který nastartoval své rychlé nohy a po křídle se dostal až k bráně hostí. Ke gólu ale jeho snaha nevedla.

Největší šanci ve druhém poločase spálil před koncem obránce Nenad Tomovič, který na malém vápně ani na několik pokusů nepřekonal brankáře Agliardiho. Hrdinou zápasu je tedy střelec jediné branky, černohorský útočník Stevan Jovetič.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

X

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele