21. kolo
02.02.2012 20:45 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Novara Calcio - Chievo Verona 1:2

Veronští porazili nováčka z Novary, utkání v chladném počasí rozhodl Thereau. Zápas měl zvláštní nádech pro Sergia Pellissiera, který zaznamenal stý gól v dresu Chieva.

Attilio Tesser dovedl Novaru do elitní italské společnosti poprvé po padesáti letech, ale ani to nestačilo a tak byl v pondělí propuštěn. Nahradil ho Emiliano Mondonico, který se před rokem distancoval od všech fotbalových aktivit, protože vážně onemocněl. Rakovinu se mu s pomocí lékařů úspěšně podařilo překonat a podobně se snaží zachránit i Novaru.

Samir Ujkani se musel činit, v první desetiminutovce ho několikrát Chievo zaměstnalo, zvláště střela Luciana vypadala nebezpečně. Na druhé straně si musel Sorrentino poradit se střelou Radovanoviče. Nebezpečnou partii rozehrál hostující Hetemaj, který několikrát ostře fauloval, karetním trestům ale stále unikal.

Cyril Thereau se dostal mezi střední obránce Novary, ale zblízka nemířil přesně. O chvíli později se ale už všichni fanoušci veronského týmu radovat mohli, navíc se prosadil nejlepší střelec Chieva za poslední roky. Sergio Pellissier dal svůj stý gól v dresu Chieva a řádně tak pomohl ke konečnému výsledku.

Novara málem o minutu později vyrovnala, ale nová posila Mascara trestuhodně minul ve velké příležitosti. Do šaten mířily oba celky za studeného větru a brance na kontě Ujkaniho.

Po poločase mohla Novara opět srovnat, byla velmi blízko. Paci se mohl na chvíli proslavit, nicméně v dobré příležitosti minul. Když ale Novara nevyužila své šance, na tahu bylo Chievo. Cyril Thereau si při rychlém protiútoku hezky nahrál se Sammarcem a zavěsil. Ujkani opět bez šance a 2:0 pro hosty.

Mascara se ale přece jen prosadil, po Rigoniho skvělém centru si našel místo v pokutovém území a snížil. Víc už ale Novara nestihla, a tak Chievo veze domů cenné tři body.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net

Komentáře (3)

Přidat komentář
hradec

Reagovat
smazaný uživatel

Vacek nehraje?

Reagovat
goodbay

ne, max v poháru

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele