2. kolo
11.09.2011 15:00 CET
2 : 2
(2:1)

Reportáž

Chievo Verona - Novara Calcio 2:2

Novara si při své ligové premiéře ihned připisuje bod do tabulky. Přitom se však zdálo, že domácí Chievo hladce zvítězí, jenže Novara se nezalekla ani dvoubrankového manka a nakonec vyrovnala na konečných 2:2. V 72. minutě byl po druhé žluté kartě vyloučen domácí Gennardo Sardo.

Chievo vkročilo do zápasu tou pravou nohou, už po pěti minutách zamířil do černého kanonýr Sergio Pellissier, když nikým nehlídaným zužitkoval přihrávku Thereaua - 1:0 pro Chievo. Domácí borce rychlá branka nabudila a Pellissier mohl vzápětí přidal další branku, tentokrát ho přesně našel Kamil Vacek, jenže dobře zasáhl obránce Meggiorini, který si nakonec přivodil zranění a musel brzy vystřídat. Ve 24. minutě bylo vedení Flying Donkeys dvojnásobné. Klasický protiútok zakončila dvojice Hetemaj - Thereau, respektive druhý jmenovaný - 2:0 pro Chievo. S Novarou to vypadalo špatně, jenže jako blesk z čistého nebe, tři minuty po Thereauvě brance, prostřelil Sorrentina Francesco Marianini a zajistil nejen první branku v nejvyšší soutěži, ale také snížení na 2:1.

Hosté věděli, že mají šanci na bodový zisk, Morimoto naštěstí pro Chievo svojí šanci spálil a na druhé straně nepřidal branku číslo dvě Pellissier. Domácím se nedařilo přelstít obranu Novary a přidat třetí branku, místo toho přišla velká komplikace v podobě vyloučení Gennara Sarda. Ten dostal v 72. minutě druhou žlutou kartu za faul na Jedu a musel předčasně do sprch.

Novara vrhla veškeré síly do útoku, hlavička Pinardiho měla gólové parametry a po zákroku Vacka na Mazzariniho se hosté dožadovali penalty - marně. Pojistku mohl vstřeli Moscardelli, v závěru byl nikým nehlídaný a sám, jenže netrefil branku. Čtyři minuty před koncem přišel trest! Po Porcariho přímém kopu vyrovnal ex-parmský Massimo Paci - 2:2. Novara tak na úvod obrala o body Chievo.

Autor: Ondřej Linhart / football-italia.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele