25. kolo
26.02.2012 15:00 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Calcio Catania - Novara Calcio 3:1

Catania doma porazila Novaru 3:1 a upevnila si umístění ve středu ligové tabulky. Hosté zase porážkou přišli o třízápasovou neporazitelnost, navíc se zase o něco více přiblížili sestupu do nižší soutěže.

Novara nezačala na stadionu Angella Massimina příliš šťastně, velmi brzy si mohl vstřelit hlavou vlastní gól obránce Lisuzzo. Okamžik na to pálil Marco Motta, brankář Ujkani byl na jeho střelu připravený a v pohodě si s ní poradil. Catania byla lepší, aktivnější a po zásluze šla po půlhodiny hry do vedení. Lodi přesně našel Barrientose, který se vyhnul ofsajdové pasti a předložil míč do jasné tutovky Bergessiovi. Posledně jmenovaný měl snadnou úlohu, Catania vedla nad Novarou 1:0.

Nováček soutěže měl vůbec první vážnější příležitost až ve 36. minutě, Rigoniho střela si ale cestu mezi tři tyče nenašla. Rigoni zahrozil do poločasu ještě jednou, ale na výsledku 1:0 nic nezměnil.

Druhý poločas záhájila Catania náporem, Bergessiova volej skončila na Ujkanim a ve 47. minutě vstřelil fantastickou druhou branku Marchese. Obránce domácích vypálil rovnou z první a přenádhernou brankou přiblížil Catanii vítězství, ta vedla nad Novarou už 2:0.

O dalších osm minut později byl už výsledek pro Novaru hrozivý. Alejandro Gomez perfektně zužitkoval dlouhé přihrávky a Ujkani kapituloval potřetí - 3:0 pro Catanii. A mohlo být hůře, celá Catania byla při chuti. Barrientosovu ránu chytil Ujkani a Carizzo na druhé straně dobře zasáhl proti Caracciolovi. Novaře se v závěru alespoň podařilo snížit, Rigoni připravil snadnou práci pro Rubina a ten trefil odkrytou branku bez problému. Catania doma porazila Novaru 3:1.

Autor: Ondřej Linhart / football-italia.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

tipnu si treba 2:2 kazdopadne +2,5g

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele