12. kolo
20.11.2011 15:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Calcio Catania - Chievo Verona 1:2

Chievo dokázalo venku vyhrát, Sergio Pellissier byl jedním ze strůjců vítězství, druhou branku přidal Paolo Sammarco. V závěru utkání korigoval domácí Almiron, jeho spoluhráč Lodi neproměnil penaltu.

Prohra znamená první prohru Catanie na jejím vlastním hřišti a to od dubna. Montellův tým hraje letos velmi dobře proti silnějším týmům, proti těm menším se mu nedaří tak, jak by si hráči představovali. Chievo navíc neporazili na Sicílii už do listopadu 2011 a tato série zůstane prodloužena o další zápas. Chievo ale venku získalo jen jeden bod a navíc se muselo obejít bez služeb Sarda, Morera a Cruzada.

První žlutou kartu tohoto klání viděl už v první minutě veronský Luciano za faul na osobu Adriana Ricchiutiho, na Sorrentinovu bránu hlavičkoval Sergio Almiron, ale jeho pokus skončil těsně vedle.

Catania měla velké problémy hlavně v defenzívě, z jejich chyb resultovaly dvě velké šance pro Cyrila Thereaua, ale útočník Verony obě šance promarnil. Velkou zásluhu na tom má jeho špatný timing, se kterým se často dostával do ofsajdových pozic.

Ricchiutiho rána po půl hodině hry trochu vystrašila Sorrentina, nicméně gól z toho nebyl a pokračovalo se za stejného stavu. Bredleyho chybu mohl potrestat sicilský Bergessio, ale míč netrefil správně. Jak se to dělá správně, předváděl o chvíli později Pellissier, jenž po faulu Spolliho na jeho osobu s ledovým klidem proměnil penaltu a poslal svůj tým do vedení. Ještě jeden gól a tento veterán se dostane na trojciferné číslo branek v dresu Chieva.

Druhá půle začala podobně, tedy aktivitou domácích. Maxi Lopéz vnesl po střídání na hřiště pohyb i sílu a jeho práce brzy proměnila. Tedy skoro. Davide Mandelli přistrčil právě Lopéze ve vápně a Lodi mohl vyrovnat, ale zklamal. Sorrentino hrdinou, Lodi zavržencem.

Spolli v dresu Catanie byl dnes velmi aktivním, střílel z dálky a poté nebezpečně hlavičkoval, ale gól padl opět na druhé straně. Jeho autorem byl Paolo Sammarco, jenž využil naprosté neshody Spolliho s Belluscim a dal druhou branku. V závěru se prosadil ještě Almiron a to krásnou střelou, ale vyrovnat se Catanii už nepovedlo a zaslouženě prohrála s lépe hrajícím Chievem.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele