18. kolo
15.01.2012 15:00 CET
3 : 1
(3:0)

Reportáž

AC Cesena - Novara Calcio 3:1

V důležitém záchranářském zápase zvítězila Cesena nad Novarou 3:1 a získala důležité body. Naopak hosté prohloubili svojí krizi a nezbývá, než doufat v bodový zisk v příštím kole. Hrdinou zápasu byl dvougólový Adrian Mutu.

Cesena začala na domácím stadionu Dina Manuzziho dost agresivně, byla aktivnější a po zásluze šla ve dvacáté minutě do vedení. Ještě než se tak stalo, vyslal první střelu na branku Ujkaniho Candreva, brankář Novary se natahoval, avšak nemusel, neboť střela Candrevy šla těsně vedle. Ovšem o chvíli později už si Ujkani na míč sáhl a to pořádně, neboť volej Parola měla gólové parametry, nebýt skvělého zákroku Ujkaniho, šla by už v tento moment Cesena do vedení. To ale přišlo a svou jubilejní stou branku v italské lize dal Adrian Mutu.

Ve 38. minutě už to bylo 2:0 a znovu se prosadil Adrian Mutu, tentokráte proměnil penaltu po zákroku na Candrevu. Ještě do poločasu zvýšil na 3:0 vlastním gólem Rinaudo.

Po změně stran začali lépe hosté, ale bylo to přeci jenom trochu pozdě. Kombinace Mascary s Caracciolem byla sice hezká na pohled, ovšem kýžené snížení nepřinesla. Naopak mohl to být zase Mutu, kdo by se gólově prosadil. Hattrick překazil rumunskému útočníkovi výtečným zákrokem Ujkani. Domácí až do samotného závěru výsledek kontrolovali, minutu před koncem nakonec i oni povolili. Poněkud komickou branku vlastní tváří vstřelil Morimoto - 3:1. Novaru tím ale nezachránil, ta zaslouženě odjíždí z Ceseny s prázdnou.

Autor: Ondřej Linhart / football-italia.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele