36. kolo
08.05.2011 15:00 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

Udinese Calcio - SS Lazio 2:1

V nesmírně důležitém utkání nakonec Udinese porazilo Lazio 2:1 a dvě kola před koncem drží čtvrté místo. Zápas rozhodl první poločas, během kterého domácí vstřelili dvě branky. Laziu pak nepomohlo ani vyloučení Angella a snižující branka Libora Kozáka.

První poločas zcela jasně ovládlo Udinese a rovněž ho zaslouženě vyhrálo. Domácí borci vstřelili branku krátce po úvodním hvizdu, avšak pro údajný ofsajd Sanchéze nebyla uznána. Při rohovém kopu Lazia pak došlo k rychlému přečíslení, Pinzi postupoval sám na Musleru, ale uruguayský brankář svůj tým v tomto momentu výrazně podržel. Obdobná situace nastala i o chvíli později, kdy tentokrát Sánchez vyzval ke skórování Di Nataleho, avšak kapitán domácích nedokázal trefit odkrytou branku. Biancocelesti se vůbec nepoučili a po další akci Udine po zásluze prohrávali, Di Natale přetavil krásný centr Sanchéze v úvodní trefu a hosté se marně odvolávali a ofsajd, který v žádném případě nebyl - 1:0 pro Udinese.

Otřesené Lazio inkasovalo do konce prvního poločasu ještě jednou a opět to byla hraniční situace. Ofsajd máván nebyl a Di Natale mohl po příhrávce Isly v pohodě vstřelit svojí druhou branku v utkání - 2:0 pro Udinese.

Druhý poločas začali rovněž lépe domácí, ale díky malé razanci zůstalo skóre stejné. Lazio bylo ve špatné pozici a trenér Edy Reja se snažil oživit hru příchodem zkušeného Rocchiho. A to se vskutku vyplatilo, Rocchiho totiž ve vápně "fauloval" Angella a hosté měli výhodu pokutového kopu. Mimo to byl obránce Angella vyloučen, nutno říci, že neprávem, protože Rocchi pád nafilmoval. Břemeno pokutového kopu na sebe vzal Zarate, ale absolutně selhal. Jeho bídnou střelu Handanovič v pohodě chytil.

Lazio nakonec utkání pořádně zdramatizovalo a byl u toho český útočník Libor Kozák. Ten přišel na hřiště místo Hernanese a čtvrthodiny před koncem se natáhl po centru Zarateho a snížil. Biancocelesti vycítili šanci a zejména Kozak byl pořádně vidět. Český forvard za chvíli orazítkoval tyčku a vzápětí ho vychytal Handanovič. Závěr zápasu byl pořádně napínavý a nervózní, další velkou šanci zazdil Rocchi, který na zadní tyči nedosáhl na míč. Lazio už vyrovnat nedokázalo a v nesmírně důležitém zápase podlehlo Udinese 2:1.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1 1-Di Natale,-Kozak

Reagovat
smazaný uživatel

skoro

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele