17. kolo
19.12.2010 15:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

SSC Neapol - US Lecce 1:0

Co by to bylo za zápas Neapole, kdyby se opět v poslední minutě zápasu nezjevil Edinson Cavani a vystřelil pro Partenopei další výhru. Je to až neuvěřitelné, ale už třikrát v posledních čtyřech zápasech Neapol rozhodla doslova v posledních vteřinách a jelikož Juventus ztratil v Chievu, přezimují Azzurri na druhém místě. Zklamaní odjíždějí ze Stadio San Paolo hráči Lecce.

Už v Evropské lize visela budoucnost Neapole na vlásku, ale gól v páté minutě nastaveného času poslal Partenopei do jarních vyřazovacích bojů. Dnes se historie už poněkolikáté opakovala. Kouč Walter Mazzarri měl kvůli trestům problémy se složením obrany, nasadit musel Santacroceho, Cribariho a Gravu.

Až 25. minuta přinesla akci, která stojí za zmínění. Hamšík vyslal za obranu Andreu Dossenu, ale ten zblízka prostor mezi třemi tyčemi netrefil. Na druhé straně měl hodně slibnou pozici Ignacio Piatti, ale špatné zpracování ukončilo celou akci. Přestože šancí příliš nebylo, hrála hlavně Neapol. Rosati musel proti Zunigově pokusu vytáhnout kvalitní zákrok.

Pak se opět předvedl až po změně stran, v 53. minutě vyběhl proti Hamšíkovi a tělem jeho pokus zastavil. Hostující gólman se činil i vzápětí, když opět vyběhl, tentokrát proti Dossenovi. Sosovu střelu rovněž kryl. V 77. minutě byla Neapol asi nejblíže gólu, Cribariho hlavička však olízla brankovou konstrukci. Z ničeho nic pak mohlo udeřit Lecce. Velké sólo předvedl Piatti a zastavil ho až zákrok De Sanctise. Na Piattiho se ale hodně zlobil Ofere, který stál opodál zcela volný. Všechny neapolské fanoušky ještě v 92. minutě stihl vystrašit Corvia, jehož pokus z brankové čáry vykopl Grava. Hosté se sice zlobili, ale opakovaný záběr ukázal, že míč za čáru skutečně nedošel.

Lecce se ještě pořád zlobilo, fanoušci Neapole se už smiřovali se ztrátou bodů, ale proti byli jejich miláčci. Běžela třetí minuta nastavení, u míče byl Edinson Cavani, který se rozhodl, že zápas opět rozhodne a z 25 metrů vypálil nechytatelnou dělovku, kterou Neapoli vyhrál zápas.

Autor: Ondřej Holzman / football-italia.net

Komentáře (3)

Přidat komentář
Tomtaf

5:0

Reagovat
smazaný uživatel

Hamšik 3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Ty kokso tak v 92´ málem dostanou gól když je zachránil poslední obránce skluzem z brankové čáry a z protiútoku pak hned dal nádherný gól Cavani, tak to se projevilo pravidlo nedáš dostaneš škoda zase musíme dotahovat, FORZA ROMA

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele