2. kolo
12.09.2010 20:45 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

SSC Neapol - AS Bari 2:2

Neapol s Bari poskytly fanouškům napínavý a dramatický duel, který nakonec vyvrcholil remízou 2:2. Cannavaro sice tři minuty před koncem namířil Azzurri ke třem bodům, ale Bari bez bodu pryč nechtělo a okamžitě skrze Castilla srovnalo.

Galletti zaskočili Stadio San Paolo ve 12. minutě. Parisiho rohový kop se dostal k Barretovi, pro kterého nebyl problém na bližší tyči prostřelit vše, co mu stálo v cestě. Neapol bojovala spíše sama se sebou a Bari mělo několik dobrých příležitostí. De Sanctis musel likvidovat Barreta. Napodruhé měl stejný hráč ještě větší příležitost, naběhl si na centr Raggiho a překonal De Sanctise, ale míč se odrazil od tyče a ven z branky.

Neapol nakonec nápor soupeře přežila a po půlhodině se dostala i k vyrovnání. Marek Hamšík si vypracoval dobrou pozici, ale nakonec místo střely ještě nahrál a Edinson Cavani mu to oplatil gólem. O pár desítek sekund později strhl pozornost znovu Hamšík, jenž se dočkal do menší potyčky s Edgarem Alvarazem a oba byli po zásluze odměněni žlutými kartami. Ještě do poločasu měli příležitost Cavani, po Dossenově přihrávce přestřelil, a Lavezzi, ale ani nemířil přesně. Gillet ale přeci jen ještě musel do akce, když vracel před branku míč Hamšík, ale před Cannavarem nakonec stihl právě Gillet zakročit.

O poločase uvolnil místo v hostujícím útoku Barreto, když se zranil a na hřiště naskočil Castillo. Druhé dějství načal protiútok hostů, ale Sergio Almiron až příliš dlouho váhal se zakončením, až ho De Sanctis zastavil. V 63. minutě došlo k několika velkým zaváháním. Nejprve hodně špatně zakročil Gillet a míč se dostal k Hamšíkovi. Hostující gólman částečně chybu napravil, ale míč se dostal znovu jen k Lavezzimu. Jenže ten zblízka přestřelil. Juan Zuniga mohl zažít povedené střídání, když dvě minuty po příchodu na hřiště dostal pas od Hamšíka, ale na zadní tyči ho ve skluzu nedokázal usměrnit.

Čtvrthodiny před koncem zažil velké přivítání od fanoušků Neapole Jose Sosa, jenž v létě přišel z Bayernu Mnichov a naskočil na své první minuty v Serii A. Pět minut před koncem mělo Bari velkou příležitost, jak vrátit vedení na svojí stranu. Jenže se zaskvěl De Sanctis. Parisiho dělo sice pouze vyrazil, ale když zabránil ve skórování i domácímu Castillovi, napravil si reputaci a udržel Neapol ve hře o tři body. To vše se ukázalo jako rozhodující vzápětí, protože Lavezziho centr se dorazil ke Cannavarovi a ten přesnou ranou poslal domácí do vedení.

Jenže to ještě nebyl konec. V ochozech to ještě vřelo a fanoušci Azzurri slavili, když Alvarez vzal míč, přihrál Almironovi a ten připravil střeleckou pozici pro Castilla, který se osamocen nemýlil. Neapol tak doplatila na velkou nekoncentraci po vstřelené brance a musí se spokojit s bodem.

Autor: Ondřej Holzman / football-italia.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
cresposuper

4-2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele