24. kolo
06.02.2011 15:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Parma remizovala s Fiorentinou 1:1

Amauri se ve svém druhém vystoupení v dresu Parmy předvedl se vší parádou, když nádherným akrobatickým kopem otevřel skóre zápasu Parma - Fiorentina. Viola ale nakonec s prázdnou ze Stadia Tardini neodjíždí, krátce po změně stran totiž z penalty srovnal na konečných 1:1 D'Agostino.

V šesté minutě se poprvé radovalo, jenže jásání hostů netrvalo dlouho. Gilardino sice po Behramiho střele, která se odrazila od tyče, doklepl do branky, ale stál v ofsajdu. Santana pak využil chyby v obraně soupeře a vyslal Marchionniho, ale ten prostor mezi třemi tyčemi netrefil.

V 15. minutě se skóre již měnilo. Giovinco našel padajícím centrem Amauriho, který zády k brance poslal kopem přes hlavu míč do horního růžku Boručovy brány. Spolupráce bývalých hráčů Juventusu zafungovala i posléze, po Giovincově trestném kopu hlavičkoval Amauri, jenže těsně nad. Brazilský útočník se pak snažil o další akrobatické zakončení, ale Boruč ho tentokrát zneškodnil.

Fiorentina se své chvíle slávy dočkala až čtyři minuty po přestávce, kdy sudí Gava odpískal pokutový kop za faul Gobbiho na Camporeseho. D'Agostinu "desítku" bezpečně proměnil a vyrovnal. Odpovědět mohl Blerim Dzemaili, ale poté, co vystoupal nejvýš, nedokázal hlavičku usměrnit. Giovinco pak vyslal střídajícího Crespa, jeho pokus olízl břevno. Giovinco měl dnes asistencí plné kapsy, Boruč tak musel vybíhat proti dalšímu nájezdu Amauriho. Dobrou pozici ke skórování měl na druhé straně Behrami, ale zklamal a následně kvůli zranění uvolnil místo na hřišti Mutuovi, jenž nastoupil poté, co mu vedení klubu odpustilo samovolné opuštění tréninku. Hned při svém prvním dotyku rumunský útočník pálil a donutil Miranteho k akci. Rozhodující moment mohl přijít v 86. minutě, ale Amauri odmítl tři body pro Parmu, když hlavičku poslal do břevna. Zápas skončil 1:1.

Autor: Ondřej Holzman / football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele