27. kolo
27.02.2011 12:30 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Janov si prohrál zápas v Catanii a odjíždí bez bodů

Pokud chce Janov někoho vinit za dnešní ztrátu bodů na Sicílii, pak můžeme jenom a jenom sebe. Grifové měli duel proti Catanii solidně rozehraný, jenže v první půli nedokázali dát víc než jeden gól a v té druhé na to doplatili. Vyrovnat sice mohl v závěru z penalty Veloso, ale šancí pohrdl.

V úvodní pětačtyřicetiminutovce byl Janov lepším týmem a vypracoval si několik příležitostí. V sedmé minutě si Criscitovův lob hrudí sklepl ve vápně Floro Flores, jenže zakončit ho nenechal brankář Andujar. Po čtvrthodině hry poprvé zahrozili domácí. Trestný kop zakončoval hlavou Lodi, těsně nad branku. Za čtyři minuty později už padl první gól. Rodrigo Palacio na pravé straně výborně zapracoval, nacentroval před bránu, odkud se míč dostal až na hranici šestnáctky ke Kuckovi, který vystřelil a Andujar míč vyrazil jen k Floru Floresovi, jenž pohotově zakončil. Okamžitě si pak zkontroloval verdikt asistenta rozhodčího, protože akce zaváněla ofsajdem, ale nepískalo se, a tak Grifové slavili.

Další práci pro Andujara připravil Miguel Veloso, který byl na hřišti prakticky jen od zahrávání standardních situací. Jeho nepříjemný míč na přední tyč musel Argentinec vyrážet. Velkou příležitost měli hosté deset minut před přestávkou. Moretti našel přesným centrem Rossiho, který se do něj opřel vší silou a hlavou trefil břevno. Ještě větší šanci měl při následné dorážce, ale z voleje napálil míč do Andujara. Do kabin se tedy šlo za stavu 0:1.

Trenérovi Catanie Simeonemu se to pochopitelně nelíbilo, a tak udělal už o poločase hned dvě změny. Stáhl Ledesmu s Potenzou a do boje poslal Schelotta s Ricchiutim. A jakoby střídání a start druhé půle polil Rossazzurri živou vodou. Po šesti minutách totiž do sítě dostal trestný kop Maxi Lopez a za dalších pět minut dokonal skvělý obrat domácích Bergessio, jehož brance předcházelo špatné bránění stoperské dvojice a především další trestný kop. Janov tak jen potvrdil, jak špatně standardní situace brání a tvrdě za to pykal.

Aby toho nebylo málo, zápas pak mezi 66. a 74. minutou okořenil hned třemi červenými kartami sudí Giannoccaro. Všechno odstartoval faul Criscita na pronikajícího Lopeze, kterého sestřelil na hranici šestnáctky a hlavní arbitr ani chvilku neváhal a okamžitě vytáhl červenou kartu. Naštěstí pro Janov se alespoň nekopala penalta. Vyloučení se vůbec nelíbilo trenérovi Ballardinimu a ani Floru Floresovi, který si neušetřil několik poznámek směrem k asistentovi rozhodčího. To neušlo pozornosti hlavního sudího, který okamžitě oba vyloučil, Ballardiniho vykázal z lavičky a Floru Floresovi ukázal červenou kartu. Hostující útočník měl jediné štěstí, že krátce předtím střídal, a tak svůj tým neoslabil. Příště ale bude chybět.

Hra po protestech pokračovala, až přišla 74. minuta, kdy ve vápně stáhl za dres Paloschiho Augustyn a rozhodčí se opět nerozpakoval a vytáhl červenou kartu, navíc nařídil penaltu. Pro Janov, hrající o desíti, to byla skvělá příležitost, jak vyrovnat. Jenže Miguel Veloso při exekuci jen potvrdil svůj špatný výkon a nechal vyniknout Andujara. Janov už pak nenašel dostatek sil na to, aby v závěru vyvinul nějaký tlak a snažil se vyrovnat, a tak si Catania těsné vítězství pohlídala a připsala si důležité tři body.

Autor: Ondřej Holzman

Komentáře (3)

Přidat komentář
Tomtaf

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:1 Kucka!!!Vystreľte vždy z poza pokutového územia to je práca pre Kucku on dá gol veľmi veľký.Catania je 17. Janov 10. FCJ hej hej hej!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
Legolas John

Kucka

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele