14. kolo
08.12.2010 15:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Bologna FC - Chievo Verona 2:1

Dohrávaný zápas, který byl přeložen z důvodu sněhové kalamity, mezi Bolognou a Chievem dnes odpoledne mířil k remízovému konci. Ve druhé minutě nastaveného času si však míč s Morasem vyměnil Di Vaio a jako správný kapitán vystřelil Bologně důležité vítězství.

Chievo jelo na Stadio Dall'Ara s vědomím, že tu už pět zápasů neprohrálo. V Bologně se navíc nyní neustále řeší špatná finanční situace, a tak Flying Donkeys doufali, že si odvezou nějaké ty body.

V prvních minutách sice drželi míč častěji na svých kopačkách, ale poprvé vážněji zahrozil až Gimenez, jenž využil špatné přihrávky Guany. Domácí útočníkem se pak hrnul sám na bránu, ale zaváhal a Sorrentino jeho střelu vyrazil. Chievo odpovědělo Pellissierovým trestný kopem a Marcoliniho zakončením, ale ani jeden z nich si nevedl nejlépe. Zápas zasáhla brzká zranění. Constanta ve 24. minutě střídal Bogliacino a na druhé straně zvládl jen půlhodinu Perez, místo kterého naskočil Casarini.

Chvíli to vypadalo, že skončí i Pellissier, ale ten dokázal zranění překonat a navíc se dostal do slibné příležitosti. Po objetí Britose ho však na poslední chvíli zastavil Moras a Pellissier pak mohl jen sledovat, jak Britos posílá na druhé straně Bolognu do vedení. Sorrentinou překvapivě nedokázal udržet Di Vaiův trestný kop a Britos jen jednoduše dorážel.

Vedení Rossoblu však netrvalo příliš dlouho. Čtyři minuty po změně stran kopal roh Marcolini, našel na přední tyči Bostjana Cesara a ten hlavičkou vyrovnal. Trenér hostů Stefano Pierpaoli pak na hřiště místo Moscardelliho poslal Granocheho, který se mu málem okamžitě odvděčil. Jeho tvrdou ránu ale Viviano skvěle vychytal. Granocheho střídání však bylo dobrým tahem, protože uruguayský útočník neustále působil bolognské obraně problémy.

Pět minut před vypršením základní hrací doby to ale mohla být Bologna, kdo si zajistil vítězství. Casariniho akce ale byla zastavena zdviženým praporkem pomezního sudího. Bylo to však hodně diskutabilní rozhodnutí a o ofsajd se spíše nejednalo. Nicméně v Bologně dnes byla přítomna spravedlnost, a tak se domácím dostalo jiného gólu. Ve druhé minutě nastavení si Di Vaio narazil s Morasem a prostřelil Sorrentina, čímž vystřelil Rossoblu tři body.

Autor: Ondřej Holzman / football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele