24. kolo
06.02.2011 12:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Bologna získala proti Catanii důležité tři body

Bologna využila více než hodinové přesilovky a po jediné brance Portanovy zvítězila nad Catanií 1:0. Rossoblu se díky třem bodům posunuli alespoň dočasně na 11. místo, pokud pak budou hrát další výsledky v neprospěch Catanie, může se propadnout až do sestupového pásma.

Už v sedmé minutě sice padl první gól, ale radost Maximu Lopezovi zhatil jasný ofsajd. Ve 22. minutě došlo ke klíčovému momentu utkání, Pablo Alvarez totiž stihl do té chvíle nasbírat už dvě žluté karty, když fauloval unikajícího protihráče a musel hodně předčasně do kabin. Otevřít skóre pak mohl Marco Di Vaio, ale jeho trestný kop Andujar vyrazil. Ve 40. minutě měl velké štěstí Ledesma, který uklouzl a sestřelil unikajícího Di Vaia, ale sudí to posoudil jako nechtěný zákrok a červenou kartu nevytáhl. Z výsledné standardky už však Bologna udeřila. Perezův míč nasměroval zblízka do brány obránce Portanova. Ještě do poločasu mohla Catania vyrovnat, ale Viviano své mužstvo při střele Lodiho podržel.

Po změně stran si mohl připsat přesný zásah také Di Vaio, když si naběhl na dlouhý Meggioriniho pas, ale pálil přímo do brankáře. Po 66 minutách to byl opět Di Vaio, který po dobré přihrávce Meggioriniho sám zakončoval, jenže zpětný pas nečekal a přestřelil. Nepříjemně se pak srazili Britos se Schelottem, domácí borec měl tržnou ránu nad obočím a také Schelotto výrazně krvácel. Domácí v posledních devíti minutách museli rovněž dohrávat prakticky o desíti, protože si natáhl sval Ekdal, ale už nebylo k dispozici střídání.

Catania se tak nechtěla vzdát a v závěrečných minutách pálil Martinho, těsně nad. A aby toho nebylo pro Bolognu málo, zranil se ještě Moras a zcela v pořádku bylo na hřišti jen devět hráčů. Ekdal se sice nemohl příliš hýbat, ale málem si připsal gól, když jeho pokus těsně minul vzdálenější tyč. Na druhé straně mohl srovnat hlavičkující Ricchiuti, ale ani on neuspěl a Bologna zvítězila 1:0.

Autor: Ondřej Holzman / football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele