1. kolo
29.08.2010 18:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Juventus selhal, Bari bere zaslouženě tři body

Kdo by to byl řekl, že Bari dokáže navázat na dobré výkony z loňské sezóny. V zápase s Juventusem se ale přesně tak stalo a Galletti si po výtečném výkonu dokráčeli pro tři body za těsnou výhru 1:0. Přitom hned několikrát mohli přidat i druhou branku.

Juventus sice přijížděl do Bari jako favorit, ale domácí fotbalisté se velkého soupeře nezalekli a sváděli s ním naprosto vyrovnanou partii, soupeře v první půli často dokonce předčili. První šanci si však připsali Bianconeri. Miloš Krasič, jedna z mnoha letních posil, si napravo udělal místo pro přihrávku a poslal míč proti noze Quagliarellovi, ale jeho pokus byl zablokován na roh.

Obraně Juventusu dělal velké problémy zejména rychlý Alvarez. V 17. minutě se sám řítil na Storariho, ale skvělým obranným zákrokem ho stihl zastavit Chiellini. O pár minut později obranou pro změnu pronikl Ghezzal, tentokrát ho nezastavil ani Chiellini, a tak musel zakročit Storari. Z dobrého zákroku ale odešel s tržnou ranou na hlavě.

Po půlhodině se opět ozval Juventus, Felipe Melo ale po asistenci Del Piera branku těsně minul. Podle sudího však byl míč tečován a kopal se roh. Obrana hostů ale ani nadále nebyla příliš přesvědčivá. Chybu Marchisia skvěle využil Donati, jenž parádní ranou zpoza šestnáctky nedal šanci Storarimu zasáhnout, míč poslal od tyče do šibenice. A právě tato akce zakončila první půli.

Turínští tifosi doufali do druhé půle ve velké zlepšení, ale Galletti i nadále praktikovali nebojácný ofenzivní fotbal a měli více ze hry. Po šesti minutách si to znovu rovnal Donati, tentokrát použil svojí pravačku a jeho střela byla tečována roh. O pár okamžiku později šlo Bari do brejku, Almiron vyslal Alvaraze, ale toho zradilo zpracování, a tak musel ještě nahrávat zpět Almironovi, který míč poslal přímo do Storariho.

Jakoby si ale hráči Juventusu nedali říct, soupeř chodil do jedné šance za druhou. V další příležitosti se po skvělém pasu za obranu ocitl Barreto, když si skvěle zpracoval míč a objel Storariho, ale na brankové čáře míč vykopl Chiellini. Mnoho nechybělo a mohlo to být 2:0! Po dlouhé době se pak v ofenzívě ukázal i Juventus, ale nůžky Quagliarelly úspěch neměly, respektive míč branku netrefil, ačkoliv efektní to bylo dost.

Čtvrthodiny před koncem mělo Bari další obrovskou příležitost na pojištění vedení, jenže před Barretem a Kutuzovem na poslední chvíli zasáhl De Ceglie, následoval další rohový kop. Juventus pod velkým tlakem. V závěrečné desetiminutovce se sice z něj dokázal jakžtakž vymanit, jenže co to bylo platné, když si nedokázal vytvořit žádnou šanci. Jedině snad Quiagliarella v posledních minutách pálil po trestném kopu z voleje, ale branku trefit nedokázal.

Bari si tak po skvělém výkonu dokráčelo pro premiérové tři body. Zato na Juventus a trenéra Del Neriho ještě čeká velký kus práce.

Autor: Ondřej Holzman

Komentáře (7)

Přidat komentář
Tomtaf

5:2

Reagovat
JuveIt

Předpokládaná sestava: Storari - Motta, Bonucci, Chiellini, De Ceglie - Pepe, Melo, Marchisio, Martinez - Del Piero, Quagliarella.

Věřím, že vyhrajem. FORZA JUVE!!!

Reagovat
smazaný uživatel

vidim to na pomalejsi rozjezd pro juve... 1:1 a Quagliarella gol xP jinak verim ze pristi rok se dostanem aspon do LM kam patrime... ne jako Samp, ktera se nedokaze dostat ani do zakladnich skupin

Reagovat
smazaný uživatel

forza juve!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Řítil se na Ameliu... Poté však musel zakročovat Storari?? Tak kdo teda chytal

Reagovat
smazaný uživatel

Hmm pěkně nám ta sezona začala

Reagovat
JuveIt

Už jsem na takové zápasy z minulé sezony zvyklej. Ale věřím, že se to zlepší.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele