10. kolo
07.11.2010 12:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

ACF Fiorentina - Chievo Verona 1:0

Fiorentina sice nepředvedla žádný oslnivý výkon, ale to je vedlejší. Viola totiž bere po těsné výhře nad Chievem tři body a to jí zajímá ze všeho nejvíc. Musíme ale podotknout, že dnes měla po většinu času navrch, a tak jsou tři body zasloužené.

Hlavní zbraní domácích byl opět Adrian Mutu, ale zatím mu není přáno, aby se po návratu poprvé trefil. Zato se mohl trefil netradiční střelec Per Kroldrup, jenž si v úvodu naběhl na Santanův trestný kop a Sorrentino musel zasahovat. Po půlhodině hry se poprvé předvedl hříšník Mutu. Rumunský útočník obešel tři obránce, dostal se až do vápna, ale na poslední chvíli byl zablokován. Nicméně dobrá akce. Pár minut nato byl Mutu opět v akci. Mutu výtečně vystřelil z trestného kopu a Sorrentino měl plné ruce práce. Míč ani neudržel, a tak ho Santana z dorážky málem překonal, ale hostující gólman dobře zasáhl i napodruhé.

Další šanci měla Viola až ve druhé půli, skoro po pětadvaceti minutách. Vargas poslal na Sorrentina svou dělovku, gólman pouze vyrazil a Mutu obrovskou příležitost zahodil, vystřelil nad bránu. Vytoužený gól přišel až s 80. minutou. To byl na hřišti jen pár minut střídající Cerci. Gilardino centroval na Mutua, který sice nedokázal míč usměrnit do brány, ale naštěstí pro domácí se dostal až k Cercimu, jenž měl jednoduchou úlohu, doklepl ho sítě a mohl slavit.

Jak bylo Chievo celý zápas neškodné, v posledních minutách mohla Fiorentina o vítězství snadno přijít. Dvakrát však vyhořel Constant. Nejprve využil dobré práce Thereaua, po jehož centru se ocitl před brankou v dobré pozici, ale nedokázal dobře zakončit. A ještě více bude Constant litovat šance z 89. minuty, kdy se k němu v pokutovém území znovu dostal míč, ale francouzský záložník slabou střelou nemohl Boruče překonat. To bylo rozhodující, Chievo si tak neodváží ani bod.

Autor: Ondřej Holzman / eurosport.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
vanGomm

1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele