5. kolo
26.09.2010 12:30 CET
1 : 4
(0:0)

Reportáž

AC Cesena - SSC Neapol 1:4

Neapol dokázala otočit zápas v Ceseně, kde po gólu Parola prohrávala 1:0. Poslední dvacetiminutovka však byla plně v režii hostů, kteří vstřelili hned čtyři branky a berou tři body za vítězství. Dvěma góly se blýskl Cavani.

Lépe začali Azzurri. Antonioli musel nejprve vytahovat Lavezziho trestný kop, Dossenův volej se do branky nevešel. Ve 21. minutě mohlo dojít k otevření skóre, když byl Marek Hamšík úplně sám ve vápně, ale nepočítal s Antonioliho obětavým zákrokem a neproměnil. Cesena měla první šanci při Parolově pokusu, ale ani on stejně jako později Colucci neuspěl. Na druhé straně pak hrozil Pazienza, jeho střela olízla brankovou konstrukci. Antonioliho nepřekonali ani Lavezzi, Hamšík a Sosa.

Až ve druhé půli se začalo něco dít. Nejprve Zuniga zblízka otestoval dobrého Antonioliho. A pak se Cesena ujala vedení. Schelotto využil zaváhání Cribari, na čáře mu skluzem sebral míč a poslal ho na Parola, jenž prostřelil De Sanctise.

Neapol se snažila vyrovnat, ale skvělý Antonioli držel domácí ve vedení. Hamšíka zlikvidoval, stejně jako jeho kolegu Lavezziho. A vychytal také střídajícího Cavaniho. Na hřiště se dostal také Gargano, jenž sice dokázal brankáře překonat, ale míč skončil na břevně. V tu chvíli už bylo jen otázkou času, kdy Azzurri srovnají. Přišlo to v 72. minutě. Cavani vyslal na levé straně Dossenu a ten poslal míč na Lavezziho, jenž přesně zakončil.

Cesena mohla získat zpět vedení, jenže Nagatomo zakončoval příliš slabě a Casertova hlavička nemohla nadělat De Sanctisovi problémy. A proto se místo toho ujala vedení Neapol. Ačkoliv za poměrně kontroverzního rozhodnutí sudího. Lauro totiž zatáhl za dres Zunigu a ten ve vápně upadl. Jenže faul začal už před vápnem, a tak se penalta kopat nemusela. Sudí Damato však byl jiného názoru a Hamšík tak mohl poslat Neapol do vedení.

Malonga pak měl skvělou šanci ke srovnání na 2:2, ale chybu soupeře nevyužil. A to se vzápětí ukázalo jako rozhodující, protože Neapol si třetím gólem pojistila tři body. Cavani obešel dva obránce, zleva si naběhl na střed a propálil Antonioliho. A v nastaveném čase nakonec přidala letní neapolská posila ještě čtvrtý gól, z protiútoku se Cavani trefil po nahrávce Lavezziho.

Autor: Ondřej Holzman / football-italia.net

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Cavani uz na MS se my libil .

Reagovat
Ebola SVK

keby tak mohli hrať vonku celú sezonu...... Neapol by bol na tuti majstrom , ale bohu žial musia hrať doma zípasy s Bari Udinese Lecce Bologna Cagliari Bari a to je horšie ako hrať 6 krát v Juventuse

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele