29. kolo
12.03.2011 20:45 CET
2 : 2
(1:2)

Reportáž

AC Cesena - Juventus FC 2:2

Nesmírně zajímavý zápas byl k vidění v Ceseně. Juventus tam vedl už o dvě branky, přesto nakonec nevyhrál a odváží si pouze bod za konečnou remízu 2:2. Vše podstatné se událo už v prvním poločase, krom tří branek totiž uviděl červenou kartu Marco Motta.

Juventus chtěl po předchozích porážkách konečně zabrat a do utkání také vstoupil lépe. Už po sedmi minutách hry byl v obrovské šanci Matri, veškeré vzrušení ale bylo zbytečné, neboť někdejší útočník Cagliari stál v ofsajdu. Juve gólově udeřilo až o chvíli později, a to sice z klasického protiútoku. Del Piero přihrával Matrimu a ten otevřel skóre zápasu - 1:0 pro Juventus.

Ve 28. minutě došlo k neuvěřitelné situaci. Giaccherini běžel sám na Buffona a italského brankáře překonal, nicméně míč se odrazil od tyčky znovu k němu na kopačku, jenže Giaccherini nepochopitelně přestřelil prázdnou branku. Takovýto moment se vidí opravdu, ale opravdu málokdy.

A znovu platilo staré fotbalové pravidlo "nedáš-dostaneš". Matri připravil jasnou gólovku pro Del Piera, populární Alex orazítkoval břevno a míč dorazil do branky Alessandro Matri - 2:0 pro Juventus. Stará dáma měla mít utkání pevně ve svých rukou, jenže neměla. Buffon totiž fauloval při samostatném úniku Jimenéze a rozhodčí nařídil pokutový kop. Role exekutora se zhostil sám postižený Jimenez a snížil. Ještě do poločasu měli hosté utržit další ránu. Marco Motta totiž těsně před pokutovým územím fauloval a rozhodčí mu ukázal druhou žlutou kartu. Oslabený Juventus první půli uhájil, ale ve druhém poločase se to mělo změnit.

Ve druhém poločase se snažili domácí o vyrovnání. Bylo to pochopitelné, Stará dáma hrála v oslabení a Cesena potřebovala vstřelit jednu branku. Colucciho střelu lapil Buffon a penaltový hříšník zvládl i zmateční situaci o pár minut později, to byla Cesena velmi blízko vyrovnání. Hrdinou zápasu z pohledu Ceseny se stal Parolo. Ten deset minut před koncem zužitkoval standardní situaci a vsítil vyrovnávací gól. Juventus si nedokázal vzít vedení zpátky a znovu ztratil.

Autor: Ondřej Linhart / football-italia.net

Komentáře (7)

Přidat komentář
Lahvac-CZ

2:1

Reagovat
Tomtaf

0:4

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Boha jeho ti to jebů

Reagovat
Airus

alespoň že Matri dává góly

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele