23. kolo
07.02.2010 15:00 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

Di Natale hattrickem sestřelil Neapol

Další úžasné představení si pro diváky na Stadio Friuli připravil Antonio Di Natale. Nejlepší střelec letošní sezóny sestřelil hattrickem Neapol, o jejíž porážce pravděpodobně rozhodla červená karta pro Maggia z prvního poločasu.

Utkání mělo přímo raketový start a oba brankáři se okamžitě dostali do akce. Na jedné straně pálil Marek Hamšík, na té druhé z trestného kopu Gaetano D'Agostino.

Už v sedmé minutě musel poprvé výrazně zasáhnout sudí Damato, jenž odpískal penaltu po zákroku Maggia na Asamoaha. Di Natale sice napoprvé gólmana De Sanctise nepřekonal, ale z dorážky mu již nedal a poslal Udinese, které dychtili po výhře, do vedení. Pro Neapol to byla první inkasovaná ligová branka od 12. prosince.

Do další šance poslal Floro Flores Di Nataleho, ale vyběhnuvší De Sanctis ho zastavil. Šanci měla i Neapol, hrající celá v červeném, Handanovič likvidoval nepříjemný Dossenův half-volej.

Azzurri vyrovnali po dvaceti minutách. Proti Denisovi sice ještě zakročil Handanovič, ale Maggiova dorážka mu proklouzla mezi nohama a skončila v síti. Opakovaný záběr sice ukázal, že Denis v době Hamšíkovi přihrávky na něj byl v ofsajdu, ale branka přesto platila.

Ještě před poločasovým hvizdem došlo k několika zajímavým a důležitým situacím. Tou první byla Quagliarellova hlavička, která skončila na břevně. Akce pokračovala Maggiovým průnikem, který před vápnem upadl a chtěl si vymodlit trestný kop, ale místo toho inkasoval za filmování druhou žlutou kartu a musel předčasně do kabin. Vzápětí ho následovali i ostatní hráči a v tunelu si vše pořádně vyříkali.

Po změně stran pokoušel štěstí svou ranou Quagliarella a od gólu nakonec nebyl daleko, orazítkoval totiž břevno. Branková konstrukce stála při domácích i nadále. Neapol totiž i v deseti mohla strhnout zápas na svoji stranu, dorážející Pazienza ale podobně jako jeho spoluhráč trefil břevno. Handanovič střelu opět pouze sledoval.

Neproměněné šance nakonec stáli Neapol bodový zisk, protože Udinese to v nastaveném čase potrestala. Lodiho tečovaný trestný kop se dostal k Di Natalemu, který povedeným volejem strhl vedení na stranu Friulani. A definitivní hřebíček do rakve zaklepl Di Natale o dvě minuty později, ve třetí minutě nastavení, když se přesně trefil po rychlém brejku, zpečetil svůj druhý hattrick sezony a pro Udinese vystřelil hodně důležitou výhru.

Autor: Ondřej Holzman / football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele